Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της επίσκεψης Αναστασιάδη στην Κίνα – Συνάντηση με τον πρόεδρο Xi Jinping

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της επίσκεψης Αναστασιάδη στην Κίνα – Συνάντηση με τον πρόεδρο Xi Jinping
Η Κίνα, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχει ρόλο να διαδραματίσει στο Κυπριακό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης
Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Κίνας, ιδιαίτερα σε θέματα οικονομίας, αλλά και οι σχέσεις Ε.Ε. – Κίνας θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει στην Κίνα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε την επίσκεψη ιδιαίτερα σημαντική, επισημαίνοντας ότι «η Κίνα, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχει ρόλο να διαδραματίσει στο Κυπριακό».
Πρόσθεσε δε, ότι από τις συζητήσεις για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Κίνας θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως σε μεταφορές, τουρισμό και προσέλκυση επενδύσεων.
Ο πρόεδρος της Κύπρου, ο οποίος θα αναχωρήσει σήμερα, Τρίτη, για το Πεκίνο, θα συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, ενώ θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ειδικής Συνόδου των Ασιατικών Πολιτικών Κομμάτων για την Οδό του Μεταξιού.
Επίσης, θα μιλήσει σε Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, ενώ στις 16 Οκτωβρίου θα προσφωνήσει το Επιχειρηματικό Φόρουμ, που διοργανώνει το ΚΕΒΕ στο Πεκίνο.
Εν συνεχεία, θα αναχωρήσει για Σαγκάη, όπου θα χαιρετίσει εκδήλωση που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρηματικών Ανάπτυξης Γης.
Σημειώνεται ότι τον πρόεδρο της Κύπρου θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Στην Κίνα θα μεταβεί επίσης και επιχειρηματική αποστολή από την Κύπρο.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 19 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης