Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Εποπτεία των εργασιακών του μνημονίου από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

Κατρούγκαλος: Εποπτεία των εργασιακών του μνημονίου από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου
«Στα ευρωπαϊκά προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας θα συμμετάσχουν πάνω από 300.000 νέοι»
Στη γραμμή Τσίπρα και ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε να αναλάβει ενεργό ρόλο στην εποπτεία του ελληνικού προγράμματος το Ευρωκοινοβούλιο.
Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε, βέβαια, στον τομέα του και ζήτησε σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και τα ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης την επίβλεψη από την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι με βάση το τρίτο πρόγραμμα η Ελλάδα δεσμεύεται να νομοθετήσει στον τομέα της εργασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης με τις καλύτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές.
Στάθηκε επίσης στον μεγάλο στόχο της κυβέρνησης  για τη στήριξη των ανέργων μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είναι η Εγγύηση για τη Νεολαία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 300.000 νέων.
Τέλος, ο Κατρούγκαλος ανέφερε πως η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα και αυτή θα επιτευχθεί μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται σε «θνησιγενή» κατάσταση, ενώ δεσμεύτηκε ότι όπου προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις θα προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης