Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Συνεχίζεται η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα της εκμετάλλευσης

Κουτσούμπας (ΚΚΕ):  Συνεχίζεται η  προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα της εκμετάλλευσης
Τι είπε ο ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή
«Η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της βαρβαρότητας, συνεχίζεται», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «στο δρόμο της ανατροπής ο λαός μας μπορεί σήμερα, ανεξάρτητα με το τι ψήφισε στις εκλογές, να αντιδράσει για να αποτρέψει τα χειρότερα, να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης, βελτίωση της ζωής του.
Σ’ αυτό το δρόμο της σύγκρουσης και ρήξης με το κεφάλαιο και την εξουσία του, της συμπόρευσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας υπάρχει ελπίδα, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού.
Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα πλατιάς λαϊκής ενότητας και συμμαχίας».
Όπως είπε, η Λαϊκή Συμμαχία που προτείνει σε όλους και όλες το ΚΚΕ, είναι κοινωνική συμμαχία, έχει κινηματικά χαρακτηριστικά με γραμμή αντεπίθεσης, ρήξης, ανατροπής.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο καπιταλισμός έχει σαπίσει μέχρι το μεδούλι», καθώς και ότι «η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση μπορούν να αποκτήσουν δυναμική αν συναντηθούν με το ΚΚΕ, αν γίνουν συμμετοχή στο κίνημα, στην ταξική πάλη, στις συλλογικές διαδικασίες, μέσα στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, στους συλλόγους.
Η πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική- λαϊκή εξουσία είναι πρόταση που ενώνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας».
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έπιασε το νήμα της αστικής διαχείρισης από κει ακριβώς που το άφησε, πριν τις εκλογές.
Εφαρμόζει με ταχείς ρυθμούς τη συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τον ESM και με το «καλημέρα σας» στέλνει στη λαϊκή οικογένεια το βαρύ και ασήκωτο λογαριασμό του τρίτου μνημονίου.
Βαρύς και ασήκωτος ο λογαριασμός με μέτρα βάρβαρα που χρόνια τα απαιτούσε το κεφάλαιο και καλείται να τα υλοποιήσει η «δεύτερη φορά αριστερά».
Σημείωσε δε, πως «η «νέα Ελλάδα» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Ελλάδα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών – και όλοι αυτοί είναι η ολιγαρχία.
Και το κατεστημένο είναι η εξουσία τους απ’ την οποία στηρίζεται και στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν πότε- πότε του κάνουν κριτική, αυτή είναι για να μην καθυστερεί τις καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις, την υλοποίηση δηλαδή, των αντιλαϊκών μέτρων».
Αναφερόμενος στο 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ είναι αφιερωμένες στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τις θυσίες, την αντοχή του ΚΚΕ, για το δίκιο, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης.
Πρόσθεσε ότι το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" έχει γίνει πραγματικός θεσμός, γιατί καταφέρνει κάθε χρόνο να συνδυάζει και να αναδεικνύει με πάρα πολλές μορφές, ότι μπορεί σήμερα ο λαός μας και η νεολαία να ζήσουν καλύτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης