Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Αδύναμη η κυβέρνηση να διαχειριστεί με επάρκεια τα έργα του ΕΣΠΑ - Ορατός ο αντίκτυπος στην Παιδεία

Ποτάμι: Αδύναμη η κυβέρνηση να διαχειριστεί με επάρκεια τα έργα του ΕΣΠΑ - Ορατός ο αντίκτυπος στην Παιδεία
Το ζήτημα της διακοπής και μη αποπληρωμής των προγραμμάτων ΕΣΠΑ συνιστά τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας
Αδυναμία να διαχειριστεί με επάρκεια τα έργα του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός αντίκτυπος και στον κλάδο της Παιδείας, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο βουλευτής του Ποταμιού και υπεύθυνος Παιδείας Γιώργος Μαυρωτάς.
Ειδικότερα, ο κ. Μαυρωτάς κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με το εκκρεμές ζήτημα της πληρωμής από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), των Ειδικών Επιστημόνων/ Εμπειρογνωμόνων για την εκπόνηση των Προγραμμάτων Σπουδών και των Οδηγών για τον Εκπαιδευτικό για το Γενικό Λύκειο και την Ιστορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Ενώ οι συμβεβλημένοι ειδικοί επιστήμονες/εμπειρογνώμονες έχουν ολοκληρώσει εγκαίρως τα παραδοτέα τους τα οποία και έχουν παραληφθεί, ωστόσο μετά από 6 και πλέον μήνες, δεν έχουν πληρωθεί χωρίς να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα καταστεί αυτό δυνατόν.
Δυστυχώς η έλλειψη των ποσών της εθνικής συμμετοχής και η έλλειψη ρευστότητας λόγω της καταστροφικής στρατηγικής «μη» διαπραγμάτευσης, σε συνδυασμό με την αδυναμία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαχειρισθεί με επάρκεια τα έργα του ΕΣΠΑ, αναδεικνύει καθημερινά και σε πολλούς τομείς, όπως αυτός της Παιδείας, το ιδιαίτερα μεγάλο και διογκούμενο αυτό πρόβλημα.
Το ζήτημα της διακοπής και μη αποπληρωμής των προγραμμάτων ΕΣΠΑ συνιστά τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας και βέβαια αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία, είναι εάν θα είναι τελικά δυνατή η έγκαιρη ολοκλήρωσή τους μέχρι το τέλος του 2015.
Για αυτό λοιπόν καλείται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μη δρα επιλεκτικά και κατά το δοκούν αλλά να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της και σε συνεννόηση με το ΙΕΠ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή των νόμιμων αμοιβών σε όλους τους ειδικούς επιστήμονες/εμπειρογνώμονες οι οποίοι συμμετείχαν στο έργο.
Το κράτος έχει συνέχεια και πρέπει να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του και πάνω από όλα να σέβεται και όχι να αγνοεί τον κόπο και την εργασία των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης