Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Δεν είναι διαφθορά η αργομισθία στο Δημόσιο; - Στο χέρι του Τσίπρα να συνεργαστούμε

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Δεν είναι διαφθορά η αργομισθία στο Δημόσιο; - Στο χέρι του Τσίπρα να συνεργαστούμε
Το μνημόνιο 3, είναι ίδιο με τα μνημόνια 1 και 2 – Έριχναν όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και υπερπροστάτευαν το Δημόσιο τόνισε ο κ.Λεβέντης
Στα προνόμια που απολαμβάνουν οι βουλευτές αλλά και στην υπερπροστασία του Δημόσιου τομέα έναντι του ιδιωτικού αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Λεβέντης, αναφερόμενος στις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσία του στη Βουλή, επεσήμανε το μεγάλο αριθμό συμβούλων των βουλευτών, τον αριθμό των τηλεφωνικών γραμμών που δικαιούνται αλλά και το ποσό των 8.000 ευρώ που λαμβάνουν για την πληρωμή όλων αυτών.
Ερωτηθείς για το εάν το κόμμα του θα κάνει και αυτό χρήση των συμβούλων ο κ.Λεβέντης υποστήριξε ότι «πρώτη σκέψη του ήταν να γίνω ιεραπόστολος του συστήματος, παραιτούμενος από αυτά τα προνόμια».
«Αλλά επειδή τους βλέπω ότι είναι αναίσθητοι, ατάραχοι και γελάνε όταν ακούν τέτοια πράγματα, θεωρούν δεδομένο ότι έχουμε το λαό και του πίνουμε το αίμα, δεν έχει νόημα και να πάρω ή να μην πάρω» τόνισε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος αναφέρθηκε προσωπικά και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
«Με χαιρέτισε με καλοσύνη.
Μιλήσαμε για τον πατέρα του.
Σε προσωπικό επίπεδο είναι καλό παιδί, αλλά είναι παιδί του συστήματος» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τονίζοντας: «Εγώ θα ήθελα με έναν σοβαρό πρωθυπουργό να συζητήσω και να του πω μπροστά στη Βουλή, μπροστά στους βουλευτές: «Συμφωνείτε κ. Τσίπρα να έχει από είκοσι άτομα κάθε κόμμα για τις ανάγκες διερμηνέων, γραμματέων, διπλωματών και εκεί να τελειώσει η ιστορία».
«Είναι στο χέρι του Τσίπρα να συνεργαστούμε» τόνισε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αργομισθίας στο Δημόσιο.
«Δεν ήρθαμε σαν διώχτες, αλλά σε μια εποχή που κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, που κυνηγάς τη διαφθορά, δεν είναι διαφθορά να αμείβονται κάποιοι, να μισθοδοτούνται και να μην προσέρχονται;
 Δεν είναι και αυτό μια μορφή διαφθοράς;
Δεν πρέπει να μελετηθεί το θέμα;» διερωτήθηκε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος έβαλε κατά του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση κατηγορώντας τον για υποκρισία σχετικά με τις ενδεχόμενες μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών.
Όπως είπε, με τους συμβούλους που δικαιούται κάθε βουλευτής, το κόστος που του αναλογεί τριπλασιάζεται.
«Θα πάει ο Βούτσης να κόψει 10% από το μισθό του βουλευτή.
Στα 3.500 που είναι ο βασικός δηλαδή να κόψει 300 ευρώ και αφήνει τα 22.000, δεν είναι υποκρισία;
Να το αφήσω εγώ ο Λεβέντης έτσι;» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τονίζοντας ότι το κόμμα του θα λάμβανε 6% εάν οι δημοσκοπήσεις δεν έδειχναν «ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».
«Δεν ήρθαμε μόνο για να κάνουμε λιτότητα στην εξουσία.
Έτσι όπως πάει ο Τσίπρας το μνημόνιο 3 είναι ίδιο με τα μνημόνια 2 και 1, τα οποία ρίχνανε όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και υπερπροστάτευαν το Δημόσιο.
Ήταν σε λάθος κατεύθυνση με αυξήσεις φόρων, πρέπει να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων.
Πρέπει να συμφωνήσουμε με τους ξένους στους ίδιους στόχους για τα πλεονάσματα αλλά να σταματήσουμε τις συντάξεις τις διπλές και τριπλές, να κόψουμε τις συντάξεις των πλουσίων, όπως στην Αυστραλία» υπογράμμισε ο κ.Λεβέντης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης