Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Άρση των capital controls αρχές 2016 - O φάκελος των τραπεζών δεν έχει ανοίξει καν

Δραγασάκης: Άρση των capital controls αρχές 2016  - O φάκελος των τραπεζών δεν έχει ανοίξει καν
Eφικτή η έξοδος στις αγορές στις αρχές του 2017
Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης πρόταξε ως τις δύο μεγάλες προτεραιότητες της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρός της, Γ. Δραγασάκης, μιλώντας από το βήμα της βουλής.
Όπως τόνισε, οι δύο αυτές προτεραιότητες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο μηνών, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο στόχος για την άρση των capital controls στις αρχές του 2016.
Ακολουθεί η διαπραγμάτευση για το χρέος, που θα οδηγήσει στην έξοδο από την ύφεση και εφόσον έρθει η ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο του 2016, θα αποδεσμευτούν πόροι για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, εξήγησε ο κ. Δραγασάκης, για να προσθέσει πως θα είναι εφικτή η έξοδος στις αγορές στις αρχές του 2017.
Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως θα υλοποιείται και ένα παράλληλο πρόγραμμα που δεν θα είναι στατικό καθώς θα εμπλουτίζεται συνέχεια.
Δεν έχει ανοίξει καν ο φάκελος των τραπεζών, διεμήνυσε ο κ. Δραγασάκης, για να τονίσει πως πρέπει να δούμε με ποια κριτήρια δόθηκαν τα δάνεια.
Να δούμε τι θα γίνει με το δάνειο της ΝΔ, πρόσθεσε με νόημα.
Συνεχίζοντας ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε κρίσιμη την επόμενη τετραετία για να ξεφύγουμε από έναν κρατικοδίαιτο, κλεπτοκρατικό καπιταλισμό προτάσσοντας το συμφέρον όλων.
Από την επιχειρηματικότητα της αρπαχτής πρέπει να πάμε σε μία νέα επιχειρηματικότητα υγιή, τόνισε, για να επισημάνει πως για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια πρέπει να ανατρέψουμε τα βάθρα στα οποία στηρίχθηκε ο δικομματισμός.
Πρέπει να κάνουμε δικές μας μεταρρυθμίσεις πέρα από όσα ζητούν οι δανειστές, σημείωσε για να προσθέσει πως πρέπει να κινητοποιήσουμε την κοινωνία και να γίνουν συλλογικές προσπάθειες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης