Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Με την ανακεφαλαιοποίηση διασφαλίζονται οι καταθέσεις και η σταθερότητα της οικονομίας

Φλαμπουράρης: Με την ανακεφαλαιοποίηση διασφαλίζονται οι καταθέσεις και η σταθερότητα της οικονομίας
Η κυβέρνηση θα συγκρουστεί με το κατεστημένο και το παλιό για να φέρει κοινωνική δικαιοσύνη
Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών διασφαλίζονται οι καταθέσεις και η σταθερότητα της οικονομίας, διεμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης, μιλώντας από το βήμα της βουλής κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Δεν πρέπει να είμαστε συνέχεια των κυβερνήσεων του δικομματισμού που οδήγησαν την κοινωνία σε αδιέξοδο και φτώχεια, τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης για να δεσμευθεί πως η κυβέρνηση θα συγκρουστεί με το κατεστημένο και το παλιό για να φέρει κοινωνική δικαιοσύνη.
Πρόκειται για μια αναγκαία υπέρβαση, τόνισε.
Πρέπει να παλέψουμε για τα θετικά στοιχεία της συμφωνίας, είναι η αυγή μπροστά στο σκότος, σημείωσε, για να δεσμευθεί επίσης πως "τα 20 δισ. που εξοικονομούμε από τα πλεονάσματα θα τα χρησιμοποιήσουμε για κοινωνική πολιτική".
Συνεχίζοντας ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε πως το πακέτο Juncker των 35 δισ. θα χρησιμοποιηθεί για αναπτυξιακούς σκοπούς, για να παραδεχθεί, μεταξύ άλλων, πως είναι πράγματι αρνητική η συνέχιση της υπεροφορολόγησης, αλλά με την πάταξη της φοροδιαφυγής θα προσπαθήσουμε να την εξαλείψουμε.
Εστιάζοντας στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε πως δεν πρόκειται για ξεπούλημα, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία.
Τα 50 δισ. θα πάνε για την ανάπτυξη και το ασφαλιστικό, πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως θα προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις όπως το λιμάνι του Πειραιά και τα 14 αεροδρόμια, αλλά με βάση το δημόσιο συμφέρον.
Με κριτήρια ανθρωπιστικά να διαχειριστούμε την προσφυγική κρίση, ανέφερε σε άλλο σημείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης