Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κρήτη η Επίτροπος Κρέτσου – Το ΕΣΠΑ στο μικροσκόπιο των επαφών της

Στην Κρήτη η Επίτροπος Κρέτσου – Το ΕΣΠΑ στο μικροσκόπιο των επαφών της
Μετέβη στην Κρήτη
Σειρά επαφών θα έχει στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου  μετέβη σήμερα, η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε, Κορίνα Κρέτσου.
Η ίδια θα μιλήσει σε Περιφερειακό συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις για ανάπτυξη στην Περιφέρεια: ΕΣΠΑ και Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ», ενώ θα επισκεφθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, καθώς  και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).
Σημειώνεται ότι την Επίτροπο Κρέτσου υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ενημερώνοντάς την για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στα έργα της παλαιάς και νέας Προγραμματικής Περιόδου.
Επιπλέον, η Επίτροπος επισκέφθηκε το μουσείο Αγ. Αικατερίνης το οποίο αναπαλαιώθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Αύριο, Τετάρτη,  αναμένεται να επισκεφθεί το ΙΤΕ, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, ενώ λίγο αργότερα θα παρουσιάσει εισήγηση στη Συνάντηση Εργασίας της Ομάδας Ειδικών σε θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Ερευνητικής Πολιτικής με αντικείμενο την «επίδραση των στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης σε θύλακες αριστείας και την περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο της Επιτροπής RIS της Ε.Ε.».
Τέλος, το απόγευμα της Τετάρτης θα μιλήσει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου σε συνέδριο που συνδιοργανώνεται από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου πρόεκιται να επισκεφτεί μαζί με τον κ. Αρναουτάκη έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης