Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλτάς: Ισοδύναμα από το υπουργείο Πολιτισμού για να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Μπαλτάς: Ισοδύναμα από το υπουργείο Πολιτισμού για να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
«Έχει δρομολογηθεί η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους»
Την πεποίθησή του ότι το υπουργείο Πολιτισμού μπορεί να δώσει τη λύση έτσι ώστε να μην μπει ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση εξέφρασε ο Αριστείδης Μπαλτάς.
Στην ομιλία του κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι «έχει δρομολογηθεί η αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, το ηλεκτρονικό εισιτήριο», προσθέτοντας πως «μέσα από αυτούς τους πόρους μπορούν να βρεθούν κάποια από τα ισοδύναμα, για παράδειγμα στο παράλληλο Υπουργείο Παιδείας με το περίφημο 23% του ΦΠΑ στην εκπαίδευση».
Σχετικά με τα θέματα που άπτονται του υπουργείου του ο Μπαλτάς είπε «ότι υπάρχουν οι μεγάλες υποδομές (στην Αθήνα υπάρχει το Μέγαρο Μουσικής, το ίδρυμα Νιάρχου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, υποδομές στην Πειραιώς), αλλά λείπουν οι μικρές υποδομές μέσα από τις οποίες μπορούν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μικρότερες ομάδες».
Δεσμεύτηκε, λοιπόν, να βοηθήσει «αυτά τα σχήματα», αλλά και να δημιουργήσει «στενότερη συνάφεια πολιτισμού και παιδείας, καθώς υπάρχει δυνατότητα η δική μας παραγωγή πολιτισμού να φιλοξενηθεί και να διαπρέψει έξω από τα σύνορα της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης