Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Θα προχωρήσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις όπως έχει συμφωνηθεί – Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Θα προχωρήσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις όπως έχει συμφωνηθεί – Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα
Η συμφωνία είναι δική μας συμφωνία και δεν υπάρχει παρέκκλιση από αυτήν υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας
Την θέση ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί, καθώς και ότι θα τηρήσει το πρόγραμμα διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης.
«Η κυβέρνηση θα τηρήσει το πρόγραμμα, όπως έχει συμφωνηθεί, διότι η συμφωνία είναι συμφωνία μας και δεν υπάρχει παρέκκλιση από αυτήν» τόνισε μιλώντας στον Real Fm ο κ.Σταθάκης.
Στην επισήμανση ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν εννέα αποκρατικοποιήσεις, ενώ στο μνημόνιο υπάρχουν συνολικά είκοσι, ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι «η συμφωνία προβλέπει τις 9 ιδιωτικοποιήσεις».
«Οι υπόλοιπες έντεκα δεν θα προχωρήσουν και αυτές θα περάσουν στο Ταμείο που θα ιδρυθεί, το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο έχει τριακονταετή ορίζοντα.
Σε αυτό περιλαμβάνονται η ΔΕΗ, το νερό και πολλά άλλα πράγματα που έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε και θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουμε συμφωνήσει και θα προχωρήσουμε και θα τις υλοποιήσουμε είναι οι εννέα εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις και είναι σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης» είπε ο κ.Σταθάκης.
«Το τρίτο μνημόνιο τραβάει σαφώς τη διαχωριστική γραμμή.
Αυτή είναι η συμφωνία.
Η Αγορά Ενέργειας φυσικά έχει στάδια απελευθέρωσης.
Η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης