Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Θα αγωνιστούμε για να ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες από τη φορολογία

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Θα αγωνιστούμε για να ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες από τη φορολογία
Τους εφαρμοστικούς νόμους θα τους εξετάσουμε κατά περίπτωση
«Οι ΑΝΕΛ θα επιδιώξουμε και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ελαφρυνθούν οι Έλληνες πολίτες από τη φορολογία.
 Κάτι που δεν επιδίωξε, αλλά και ούτε έδειξε την παραμικρή πρόθεση να πράξει η Ν.Δ. όταν συγκυβερνούσε με το ΠΑΣΟΚ».
Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μ. Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Kontra Νews», τονίζοντας ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου ήταν απότοκη ενός δύσκολου και επώδυνου συμβιβασμού με τους δανειστές, όμως είναι σημαντικό ότι «προβλέπει τη διευθέτηση του δυσβάσταχτου δημοσίου χρέους, ενώ διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και όχι το αποικιοκρατικού χαρακτήρα αγγλικό δίκαιο όπως συνέβαινε στα προηγούμενα δύο μνημόνια.
Εξίσου θετικό είναι ότι προβλέπει μεγάλη χρηματοδοτική στήριξη 35 δισ. ευρώ από το πακέτο Γιούνκερ που θα δώσουν ώθηση για την επανεκκίνηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Σε κάθε περίπτωση η 3ετής συμφωνία αποτελεί την έξοδο από την πολιτική της σκληρής λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης».
Ακόμη, η κ. Χρυσοβελώνη χαρακτηρίζει ως ανυπόστατες τις φήμες  και τις δήθεν «πληροφορίες» που την εμφανίζουν δυσαρεστημένη απέναντι στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο επειδή δεν ανέλαβε υπουργική θέση.
Σε ερώτηση για το θέμα του Δ. Καμμένου που αντιμετώπισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ από τις πρώτες κιόλας ημέρες , ανέφερε ότι «ήταν άμεση η αντίδραση του Προέδρου, που διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να μένει καμία σκιά σε θέματα ηθικής τάξεως», προσθέτοντας πως «είναι γεγονός ότι οι πολιτικοί αντίπαλοί μας προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την παραμικρή ευκαιρία για να πλήξουν κατά κύριο λόγο τους ΑΝΕΛ και να τορπιλίσουν τη συνοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποτιμώντας για μια ακόμη φορά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
Δεν θα τα καταφέρουν».
Για τους εφαρμοστικούς νόμους η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει πως «θα τους εξετάσουμε κατά περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος να προτρέχουμε», υπενθυμίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ ήταν το μόνο κόμμα που δεν είχε καμία απώλεια κατά την ψήφιση της συμφωνίας, στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, με δεδομένο βεβαίως ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση.
«Η Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ήταν συμπαγής σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα - πλην ΚΚΕ - που είχαν απώλειες», τόνισε η ίδια.
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εκλογές, η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε ότι οι πολίτες  «έδωσαν για δεύτερη φορά την ευκαιρία στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου να διαχειριστεί την κατάσταση που διαμορφώθηκε από τον στυγνό οικονομικό εκβιασμό των εταίρων και πρωτίστως των Γερμανών και να αντιμετωπίσει με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης τις δυσάρεστες συνέπειες της συμφωνίας με μόνο στόχο να κρατήσουμε όρθιο το λαό και την Ελλάδα ζωντανή».
Κάνοντας αναφορά στο μέτωπο της οικονομίας, υπογράμμισε ότι «το κυρίαρχο κριτήριο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πάνω από όλα το αίσθημα της προστασίας των λαϊκών στρωμάτων και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
Η ίδια χαρακτήρισε θετικό ότι «με τη νέα συμφωνία, χάρη στη σκληρή διαπραγμάτευση, η χώρα απαλλάχθηκε από την υποχρέωση να έχει τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα, όπως δυστυχώς συνέβαινε στα δύο προηγούμενα μνημόνια.
Βασικός μας στόχος είναι η αναδιάρθρωση του χρέους.
Πρέπει να φύγει το δυσβάσταχτο βάρος του χρέους από τις πλάτες του λαού ώστε να πάρει μια βαθιά ανάσα και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη».
Εκτίμησε δε, πως «οι προσπάθειες της κυβέρνησης θα δικαιώσουν τις προσδοκίες του ελληνικού λαού», προσθέτοντας πως «θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.
Δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο εκείνοι οι οποίοι φοροδιέφευγαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.
Είναι ανάγκη να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να παταχθεί η τεράστια φοροδιαφυγή.
Για περιπτώσεις όπως η υπερφορολόγηση επαγγελματικών κλάδων που σήμερα πλήττονται από την κρίση, όπως οι αγρότες ή για αστοχίες όπως το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση θα αναζητήσουμε ισοδύναμα μέτρα».
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «οι ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να διασφαλίσουμε μια 4ετία σταθερότητας και πολιτικής ομαλότητας με εθνική ομοψυχία.
Οι ΑΝΕΛ είμαστε η εγγύηση για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης