Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκτακτες συνομιλίες Τσίπρα με Merkel και Faymann για το προσφυγικό - Επί τάπητος τα κέντρα καταγραφής

tags :
Έκτακτες συνομιλίες Τσίπρα με Merkel και Faymann για το προσφυγικό - Επί τάπητος τα κέντρα καταγραφής
Κατά την επικοινωνία των τριών ηγετών θα τεθεί το προσφυγικό ζήτημα και κυρίως, η εγκατάσταση και λειτουργία των κέντρων καταγραφής στην Ελλάδα
Τηλεδιάσκεψη με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και της Αυστρίας, Werner Faymann, θα έχει το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Κατά την επικοινωνία των τριών ηγετών θα τεθεί το προσφυγικό ζήτημα και κυρίως, η εγκατάσταση και λειτουργία των κέντρων καταγραφής στην Ελλάδα.
Ο κ. Faymann είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνικές συνομιλίες, τόσο με την Merkel, όσο και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Την Τετάρτη, ο Αυστριακός καγκελάριος, σε τηλεδιάσκεψη με την Γερμανίδα ομόλογό του και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J.C. Juncker, είχε υποσχεθεί την αποστολή 100 Αυστριακών ειδικών στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συνδράμουν στη λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα προσέλθουν στην Ελλάδα Αυστριακοί «συντονιστές» για να διαπιστώσουν επί τόπου τις ανάγκες για τη δημιουργία και λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, ώστε στη συνέχεια να επιλεγούν οι κατάλληλοι 100 ειδικοί που θα προέρχονται από την Αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και άλλους τομείς της αυστριακής διοίκησης.
Οι Αυστριακοί ειδικοί προορίζονται κυρίως για την καταγραφή των προσφύγων που ζητούν προστασία, σε συνεργασία με το Γραφείο Ασύλου της Ε.Ε. (EASO), καθώς επίσης για τον εντοπισμό και τη δίωξη δικτύων διακινητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης