Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Είναι έτοιμα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά νομοσχέδια – Έρχεται νέα φοροληστεία

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Είναι έτοιμα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά νομοσχέδια – Έρχεται νέα φοροληστεία
Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δώσει ανοχή στη νέα κυβέρνηση που θα συνεχίσει μια σκληρή πολιτική, τόνισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος
Στα αντεργατικά – αντιλαϊκά νομοσχέδια που θα κατατεθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, εν όψει και της αξιολόγησης του Οκτωβρίου από το λεγόμενο «κουαρτέτο», αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, κάνοντας λόγο για νέα φοροληστεία.
Παράλληλα, τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δώσει ανοχή στη νέα κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει μια σκληρή πολιτική, συνέχεια των πολιτικών που άσκησαν οι προηγούμενοι, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, με τους εκάστοτε πρόθυμους συμμάχους τους.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις νέες μειώσεις στις συντάξεις, τις νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις περικοπές σε προνοιακά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, ενώ έκανε λόγο για περαιτέρω ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
Επίσης, αναφέρθηκε στα νέα «ραβασάκια» της εφορίας, με τον ΕΝΦΙΑ του 2015, αλλά και στα νέα χαράτσια στη φορολογία των αγροτών.
Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για νέα φοροληστεία, με σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους, μικρές επιχειρήσεις, καθώς και για εργαζόμενους με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, η οποία, όπως είπε, θα γενικευτεί το επόμενο διάστημα.
«Τώρα είναι η ώρα της ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση, όπως και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, «που ψήφισαν το μνημόνιο και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, θα αξιοποιήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα για να πουν ότι ο λαός έχει δώσει τη συναίνεσή του, την έγκρισή του, ότι έχει νομιμοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο».
«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο λαός να αποδεχτεί αυτή την -σε βάρος του- ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, ανεξάρτητα από τι ψήφισε στις εκλογές» τόνισε και υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η ώρα της ενεργητικής στάσης, της συμβολής στην ανάπτυξη της μαζικής, συλλογικής πάλης, στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στην αλληλεγγύη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης