Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Ελλάδα να δώσει μάχη σαν την Αργεντινή για το χρέος – H πρόταση Timmerman (ΥΠΕΞ) στον Κοτζιά

Η Ελλάδα να δώσει μάχη σαν την Αργεντινή για το χρέος – H πρόταση Timmerman (ΥΠΕΞ) στον Κοτζιά
O Αργεντινός υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του και για την πρόσφατη απόφαση του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση χρέους
Αν και ο Νίκος Κοτζιάς και ο Hector Marcos Timmerman είναι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αργεντινής αντίστοιχα, η συζήτησή τους δεν θα μπορούσε να μην περιστραφεί και γύρω από το θέμα του χρέους.
Άλλωστε, η Αργεντινή έχει πικρή, αλλά και πολύ μεγάλη εμπειρία από τη δική της αναδιάρθρωση χρέους και ο Τimmerman τη μοιράστηκε με τον Κοτζιά.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του για το σχετικό σχέδιο απόφασης που υποβλήθηκε πρόσφατα στον ΟΗΕ, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στα κράτη να προχωρούν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους.
Αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα των vulture funds που διακατέχουν το 6% του χρέους της Αργεντινής, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα δώσει μάχη ανάλογη με αυτή της χώρας του συμμετέχοντας σε προγραμματιζόμενη συνάντηση, τον προσεχή Δεκέμβριο, όπου θα συζητηθεί η προετοιμασία της επόμενης απόφασης.
Ο  Κοτζιάς ανέφερε με τη σειρά του στον Τimmermans ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει την πολιτική απόφαση να υποστηρίξει το νέο σχέδιο απόφασης και θα συμμετάσχει στην συνάντηση του Δεκεμβρίου.
Όσον αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, οι δύο υπουργοί εξέτασαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, δίνοντας έμφαση στη συριακή κρίση και τις επιπτώσεις της ως προς την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης