Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα η ελεύθερη βούληση και κρίση στα θέματα της πίστης

Ποτάμι: Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα η ελεύθερη βούληση και κρίση στα θέματα της πίστης
Οι ολοκληρωμένες προτάσεις έρχονται μετά από διάλογο, υποστηρίζει το Ποτάμι
Τη θέση ότι η ελεύθερη κρίση και η ελεύθερη βούληση και στα θέματα της πίστης, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα, διατυπώνει το Ποτάμι, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.
Παράλληλα, αναφέρει πως είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας μας η Πολιτεία σε συνεργασία με την Εκκλησία να εξασφαλίζουν με κάθε τρόπο αυτό το δικαίωμα.
Το Ποτάμι σημειώνει πως η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη μετεξέλιξη του μαθήματος των θρησκευτικών και όχι πυροτεχνήματα ανάλογα με τις διαθέσεις του κάθε μέλους της, προσθέτοντας πως οι ολοκληρωμένες προτάσεις έρχονται μετά από διάλογο.
Διάλογο πρωτίστως με την Εκκλησία, την καθηγητική κοινότητα και όλους όσους έχουν εντρυφήσει κατά καιρούς με το θέμα, διευκρινίζει χαρακτηριστικά.
Πάντως, αν ο χρόνος που σπαταλιέται στο Υπουργείο Παιδείας για επικοινωνιακές μεγαλοστομίες επενδυόταν σε δουλειά ουσίας, ίσως το εκπαιδευτικό μας σύστημα να βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα, καταλήγει το Ποτάμι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης