Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα: Χρονικό προαναγγελθέντος φόνου η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Λαϊκή Ενότητα: Χρονικό προαναγγελθέντος φόνου η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά
Στο χέρι των μαζικών φορέων και του λαϊκού κινήματος, η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής
«Χρονικό ενός προαναγγελθέντος φόνου» για τη νησιωτική Ελλάδα χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα την εκκίνηση από την 1η Οκτωβρίου της επιβολής αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Τρίτου Μνημονίου.
Όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα, μέσω ανακοίνωσής της, πλέον τα νησιά μας θα είναι η μόνη νησιωτική περιοχή της Ευρώπης όπου δεν θα ισχύει μειωμένος ΦΠΑ.
Η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει το κόστος ζωής των λαϊκών στρωμάτων και θα έχει αλυσιδωτά αποτελέσματα στις τοπικές οικονομίες που ήδη πληρώνουν ακριβά την ύφεση και τα λουκέτα, την ώρα που έχουν να αντιμετωπίσουν τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να πιάσει τους στόχους που επιβάλουν οι δανειστές μέσα από τη καταιγίδα φόρων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αφήνοντας ανενόχλητο το μεγάλο κεφάλαιο να φοροδιαφεύγει και να διοχετεύει πλούτο σε φορολογικούς παραδείσους και off-shore εταιρίες.
Πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων γίνεται σαφές ότι ήταν κενές περιεχομένου οι προεκλογικές εξαγγελίες για «παράλληλο πρόγραμμα» και «ισοδύναμα», μια που το μόνο «προεκλογικό πρόγραμμα» που θα εφαρμοστεί θα είναι το ίδιο το Μνημόνιο.
Όσο για τις ανακοινώσεις για το θέμα που έβγαλαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, θα θέλαμε να τους ρωτήσουμε: τώρα πλάκα μας κάνετε;
Διότι όταν ψήφιζαν όλοι μαζί το συγκεκριμένο μέτρο, το να έρχονται εκ των υστέρων και να κάνουν κριτική, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί.
Στο χέρι των μαζικών φορέων και του λαϊκού κινήματος, η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης