Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Παράδειγμα και σήμερα η ναυμαχία της Σαλαμίνας για την ενότητα των Ελλήνων

Καμμένος: Παράδειγμα και σήμερα η ναυμαχία της Σαλαμίνας για την ενότητα των Ελλήνων
«Θα στηρίξω την υποψηφιότητα της Σαλαμίνας για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021»
Στα Σαλαμίνια 2015 έδωσε το παρών ο Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, ενώ παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) και Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ).
Η ναυμαχία της Σαλαμίνας που έγινε τον Σεπτέμβριο του 480 π.Χ. δίνει το παράδειγμα ακόμα και στις μέρες μας για δύο λόγους, την ενότητα των Ελλήνων, αλλά και τις συμμαχίες απέναντι σε έναν κοινό εχθρό όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
«Εδώ, στη Σαλαμίνα, ο εξόριστος Αριστείδης εγκατέλειψε την Αίγινα για να βρεθεί στο πλευρό του Θεμιστοκλή, λέγοντάς του «παρά τις διαφορές μας, τώρα είναι πόλεμος και οι Έλληνες θα πρέπει να ενωθούμε».
Σε αυτούς χρωστάμε όχι μόνο την ελευθερία μας και την εθνική μας κυριαρχία, αλλά την ηθική και εθνική υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη, περήφανη και ανεξάρτητη.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγώνας κατά των Περσών ήταν αγώνας για την ελευθερία, ήταν μια νίκη του ελεύθερου πνεύματος κατά της βαρβαρότητας και της υποτέλειας.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την παρουσία τους, τους Πρέσβεις των φίλων και συμμάχων χωρών και τους Στρατιωτικούς Ακολούθους. Είναι ιδιαίτερα συμβολική η παρουσία τους, γιατί η Ναυμαχία της Σαλαμίνας ήταν μία από τις πρώτες συμμαχικές επιχειρήσεις απέναντι σε έναν κοινό εχθρό».
Τέλος, ο Καμμένος υποσχέθηκε στη δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου ότι «θα είμαι δίπλα σας στην υποψηφιότητα της Σαλαμίνας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021".
Η Σαλαμίνα διεκδικεί να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, καθώς τότε θα έχουν συμπληρωθεί 2.500 χρόνια από την ιστορική ναυμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης