Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τέσσερις διεκδικητές για την προεδρία της ΝΔ - Στην κούρσα της διαδοχής Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης

tags :
Τέσσερις διεκδικητές για την προεδρία της ΝΔ - Στην κούρσα της διαδοχής Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας, Γεωργιάδης
Μεϊμαράκης: «Η απόφαση είναι δική μου και θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω»
Σκληρή μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να δώσουν οι τέσσερις βασικοί διεκδικητές, Κυρ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας, Ευ. Μεϊμαράκης και Άδωνις Γεωργιάδης. 
Η κούρσα διαδοχής στο στρατόπεδο της λεωφόρου Συγγρού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.
Στις 2 Οκτωβρίου το τοπίο στη ΝΔ θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως, καθώς τότε λήγει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες.
Τα σενάρια για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία, με αιχμή το πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος στη μετά την κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου εποχή δίνουν και παίρνουν, το παρασκήνιο είναι έντονο, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι βασικές υποψηφιότητες θα είναι τέσσερις και θα αφορούν στους κ. κ. Κυρ. Μητσοτάκη, Απ. Τζιτζικώστα, Ευ. Μεϊμαράκη και Αδ. Γεωργιάδη. 
Το απόγευμα της Δευτέρας 28/9 την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter o Αδ. Γεωργιάδης.
"Θέτω τον εαυτό μου και την πορεία μου στην πολιτική στην κρίση των Στελεχών, των Ψηφοφόρων και των Φίλων της Νέας Δημοκρατίας", έγραψε στο Twitter o Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε - επισήμως - στις 22 Σεπτεμβρίου την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ.
Με στόχο η ΝΔ να καταστεί εκ νέου κόμμα εξουσίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύεται πως, αν αναλάβει την προεδρία, θα αλλάξει τα πάντα στη NΔ, εκτός από το όνομα του κόμματος...
Από την πλευρά του ο υπηρεσιακός πρόεδρος Β. Μεϊμαράκης προαναγγέλλει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος, ωστόσο καθαρά για λόγους επικοινωνιακούς και εντυπώσεων, δεν έχει επισημοποιήσει την απόφασή του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η απόφαση είναι δική μου και θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω».
«Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή», δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 28/9 ο κ. Μεϊμαράκης.
Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε επισήμως στις 26 Σεπτεμβρίου και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας.
«Θέτω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

Η διαδικασία για την εκλογή προέδρου
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 εκπνέει η προθεσμία στους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου της ΝΔ να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους.
Στη συνέχεια θα δοθούν άλλες δύο ημέρες προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων, από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 έως τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, όπως έγινε γνωστό μετά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.
Ακολούθως θα συνεδριάσει εκ νέου η ΚΕΦΕ η οποία θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση της θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των υποψηφίων και θα αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών.

Γεωργιάδης: Τα όρια της ΝΔ είναι από τη δεξιά έως το κέντρο
Τα όρια της ΝΔ είναι από τη δεξιά έως το κέντρο, υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «στην κεντροδεξιά χωράμε όλοι», ενώ αυτοπροσδιορίστηκε ως «δεξιός», στα πρότυπα του Nicola Sarkozy. 
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής πραγματικών και ρεαλιστικών πολιτικών, οι οποίες θα εστιάζουν στη μείωση της ανεργίας και στις ιδιωτικοποιήσεις. 
«Να σκιστούμε για να βρούμε δουλειά στους άνεργους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να έχουν μία σκληρή σύγκρουση.
Κληθείς να σχολιάσει τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, τόνισε ότι ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε έναν σπουδαίο και αξιοπρεπή αγώνα. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης