Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ιγγλέζη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Αν συνεχιστεί η επένδυση στις Σκουριές, τότε θα φύγουμε εμείς

Ιγγλέζη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Αν συνεχιστεί η επένδυση στις Σκουριές, τότε θα φύγουμε εμείς
«Στην προεκλογική περίοδο εκπρόσωποι της εταιρίας πηγαινοέρχονταν στα υπουργείο και πίεζαν να αναιρεθεί η απόφαση Σκουρλέτη για ανάκληση των εργασιών στη Χαλκιδική"
Στο πρόσφατο παρελθόν είχε πρωτοστατήσει σε διαδηλώσεις κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και πλέον η Κατερίνα Ιγγλέζη συνεχίζει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση ως βουλευτής.
Έτσι, λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της προσφυγής της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» κατά της απόφασης για αναστολή των εργασιών, μιλώντας στο Πρακτορείο fm ξεκαθάρισε ότι «το κίνημα δεν σταματάει, όταν υπάρχει μία δικαστική απόφαση, συνεχίζει ώσπου να καταφέρει να σταματήσει την καταστροφή στον τόπο του».
Η Ιγγλέζη εξήγησε ότι «παλεύουμε για τη ζωή μας και το μέλλον, δεν θα μας σταματήσει μια δικαστική απόφαση, είμαστε βέβαιοι ότι αν συνεχιστεί η επένδυση, θα φύγουμε εμείς» και προανήγγειλε προσφυγή κατά της επένδυσης στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Επικαλέστηκε επίσης και τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος που «δεν θα είναι καλά για την εταιρεία, γιατί έχει παραβιάσει όλους τους περιβαλλοντικούς όρους».
Αυτή δεν είναι, όμως, η μοναδική παρασπονδία της εταιρίας σύμφωνα με την Ιγγλέση που της καταλογίζει ότι «κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εκπρόσωποι της και άλλοι πολιτικοί παράγοντες, πηγαινοέρχονταν στο Υπουργείο και πίεσαν τους υπηρεσιακούς υπουργούς να ανακαλέσουν την απόφαση του κ. Σκουρλέτη, για ανάκληση των εργασιών στην Χαλκιδική, εκφράζοντας τη βεβαιότητα της ότι «η ανάκληση πατάει καλά».
Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι η περιοχή έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά.
«Μπορεί να μην είναι αναστρέψιμη η αλλαγή που έχει επέλθει στο περιβάλλον σε τουριστικές περιοχές, αλλά αν υπάρχει πολιτική βούληση, όπως αυτή που είχε ο Αντώνης Τρίτσης στη δεκαετία του 80 να σταματήσει η παρανομία, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης