Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Θα επιδιώξουμε διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας – Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση 4ετίας

Παπαδημούλης: Θα επιδιώξουμε διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας – Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση 4ετίας
Αναφερόμενος στα σχόλια Schulz για την κυβερνητική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τόνισε ότι οι δηλώσεις του υπερβαίνουν τα όρια του θεσμικού του ρόλου
Διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση τετραετίας.
Ο κ. Παπαδημούλησς σημείωσε ότι «δυστυχώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παραμένει σε αναντιστοιχία με αυτό που συμβαίνει από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα», προσθέτοντας ότι παραμένει σε ένα κλίμα πιο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» και πιο «φιλο-ΝΔ».
Επισήμανε ακόμη ότι θα επιδιώξουμε τη δημιουργία πολιτικού κλίματος, που θα διευκολύνει την αναζήτηση των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων.
Όσον αφορά τα σχόλια Schulz για την κυβερνητική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τόνισε ότι υπερβαίνει τα όρια του θεσμικού του ρόλου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν του πέφτει λόγος».
«Δεν θα τολμούσε να κάνει τέτοιες υποδείξεις για συμπράξεις κυβερνητικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Επιπλέον, δεν έβγαλε "κιχ" για τη συμμετοχή των "Αληθινών Φινλανδών", που είναι ένα καθαρά ακροδεξιό κόμμα, στην κυβέρνηση της Φινλανδίας», ανέφερε και έκανε λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά.
«Η μόνη πολιτική δύναμη που προσφέρθηκε να στηρίξει μια κυβέρνηση Τσίπρα με κορμό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι ΑΝΕΛ, παρά τις διαφορές μας», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι έσπευσαν από το βράδυ της Κυριακής να ακολουθήσουν τη ΝΔ, επιλέγοντας τον ρόλο της αντιπολίτευσης».
Αυτό που προείχε για μας και το ζητούσε ο ελληνικός λαός, ήταν να φτιαχτεί γρήγορα μια κυβέρνηση με σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσουμε, καθώς δεν έχουμε ούτε μια ώρα για χάσιμο, τόνισε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ -και προσωπικά ο πρωθυπουργός- έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι εμείς είμαστε ανοιχτοί και θα επιδιώξουμε, σε κάθε βήμα, τη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που στηρίζει είτε την κυβέρνηση είτε κυβερνητικά μέτρα, και θα επιδιώξουμε τη δημιουργία θεσμών και πολιτικού κλίματος, που θα διευκολύνει -όπου αυτό είναι δυνατόν- την αναζήτηση των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων, ανέφερε.
Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση τετραετίας και όπου μπορούμε να συμπέσουμε περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στην επιδίωξη κάποιων στόχων για το χρέος, την εξωτερική πολιτική, την αναμόρφωση της διοίκησης, καλό θα είναι να το επιτυγχάνουμε, τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης