Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη συνέλευση του ΟΗΕ και ο Κοτζιάς – Θα έχει σειρά διμερών επαφών με υπουργούς Εξωτερικών

Στη συνέλευση του ΟΗΕ και ο Κοτζιάς – Θα έχει σειρά διμερών επαφών με υπουργούς Εξωτερικών
Στη Νέα Υόρκη θα βρεθεί και ο Μπαλτάς για εκδήλωση προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς από την τρομοκρατία
Πολυπρόσωπη θα είναι η ελληνική αποστολή στις ΗΠΑ για τις εργασίες της 70ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, καθώς μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα ταξιδέψουν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Αλέξης Μπαλτάς.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει και σειρά επαφών με τους ομολόγους του των Η.Π.Α., της Ρωσίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, του Κοσόβου, του Λιβάνου, της Ιορδανίας, του Ιράκ, της Γεωργίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Αργεντινής, της Αυστραλίας και της Νορβηγίας, ενώ θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κ. Espen Barth Eide και με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, κ. Iyad Ameen.
Ο Κοτζιάς θα συμμετάσχει επίσης σε συντονιστικές συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, της Διαδικασίας Συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.
Τέλος θα πάρει μέρος στη Συνάντηση Παγκόσμιων Ηγετών για την Ισότητα των Φύλων και στην εκδήλωση για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς από Τρομοκρατικές ομάδες.
Σε αυτή θα παραστεί και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, που θα έχει επίσης σειρά επαφών με με συναδέλφους του πανεπιστημιακούς και με εκπροσώπους της ομογένειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης