Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Προτεραιότητα ο ρωσικός αγωγός αερίου – Προανήγγειλε συνάντηση με την Eldorado Gold

Σκουρλέτης: Προτεραιότητα ο ρωσικός αγωγός αερίου – Προανήγγειλε συνάντηση με την Eldorado Gold
Επικρίσεις Σκουρλέτη για περίοδο αποεπένδυσης στις ΑΠΕ την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά
Συνάντησή του με την καναδική εταιρεία Eldorado Gold, τη Δευτέρα, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, για το θέμα αναστολής των εργασιών στις Σκουριές, ενώ αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου, σημείωσε ότι στις άμεσες περιλαμβάνεται αυτή της κατασκευής του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου.
Αναφερόμενος ο κ. Σκουρλέτης στο θέμα των Σκουριών και σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ είπε ότι θα ζητήσει από την εταιρεία Eldorado Gold να δώσει απαντήσεις γιατί δεν κάνει αυτό που προβλέπει η σύμβασή της.
Όταν υπογράφεται μια σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, υπογράμμισε, αυτή θα πρέπει να γίνεται σεβαστή, ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν είχε ως στόχο να ταλαιπωρήσει τους επενδυτές, αλλά να προστατεύσει το περιβάλλον.
Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν και κάποιες άλλες περιβαλλοντικές παραβιάσεις από την Eldorado και ότι περιμένει τα πορίσματα των επιθεωρητών περιβάλλοντος πριν την επόμενη Παρασκευή ώστε να έχει μια συνολική εικόνα.
Όσον αφορά τις προτεραιότητες του υπουργείου, σημείωσε ότι μια από τις άμεσες προτεραιότητες είναι η κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπήρχαν προβλήματα με την χάραξη του αγωγού και για αυτό το λόγο η Ελλάδα ζήτησε την επαναραχάραξή του.
Ο υπουργός τόνισε ότι η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου είχε υπογράφει από προηγούμενες κυβερνήσεις, αναφέροντας πως στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι να βελτιωθούν οοι όροι της συμφωνίας για την Ελλάδα.
«Αυτή την κρίσιμη στιγμή προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αντισταθμιστικά οφέλη» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφερόμενος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επεσήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν οι χιλιάδες μικροί παραγωγοί, να ενισχυθεί η ενεργειακή αυτάρκεια των νησιών και να αναζητηθούν νέοι επενδυτές, για την κατασκευή μονάδων με όρους προστασίας του περιβάλλοντος.
«Υπήρξε περίοδος αποεπένδυσης το διάστημα της κυβέρνησης Σαμαρά» είπε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης