Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Δεν θα γίνουμε άλλοθι είτε σε συντηρητικές πολιτικές της δεξιάς, είτε σε εθνολαϊκιστές της αριστεράς

ΠΑΣΟΚ: Δεν θα γίνουμε άλλοθι είτε σε συντηρητικές πολιτικές της δεξιάς, είτε σε εθνολαϊκιστές της αριστεράς
Με δεδομένες τις αντιθέσεις μας με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα ασκήσουμε μία αξιόπιστη αντιπολίτευση με ουσιαστική κριτική και τεκμηριωμένες προτάσεις
Τέλος στα σενάρια συμμετοχής ή, έστω στήριξης μέσω της ψήφου ανοχής στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβαλε το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη αναφέρει ότι είναι ο τρίτος πόλος και πως «δεν πρόκειται να γίνει ποτέ άλλοθι είτε σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς, είτε σε εθνικολαϊκιστικές, θολές και παρωχημένες δήθεν αριστερές πολιτικές».
Φυσικά, ξεκαθαρίζει ότι παραμένουν προτεραιότητές του «η υπεράσπιση της ισότιμης και ενεργής συμμετοχής της Ελλάδας μέσα στις δομές και τους θεσμούς της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρωζώνης και η ακύρωση κάθε λάθους, κάθε επιλογής και κάθε αδράνειας, που μπορεί να επαναφέρει τον εφιάλτη του GREXIT».
Όπως και «η πίστη στη λαϊκή κυριαρχία και το σεβασμό μας στο Σύνταγμα και τη δέσμευσή μας για ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και τη διαφανή δομή και λειτουργία του».
Πιο αναλυτικά, οι στόχοι που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι οι ακόλουθοι.
-Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, με αλλαγές και βελτιώσεις στα εξόχως υφεσιακά και κοινωνικά επώδυνα θέματα του Μνημονίου.
-Η κατοχύρωση και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, για μια κοινωνία με συνοχή, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και ανθρώπινο πρόσωπο.
-Ένα ρεαλιστικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με ανάπτυξη, με απασχόληση και ελπίδα.
-Οι αλλαγές στο Κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση, για θωράκιση των θεσμών διαφάνειας και των ελεγκτικών μηχανισμών.
-Οι μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία, με ελευθερίες, δικαιώματα αλλά και με υποχρεώσεις και ευθύνες των πολιτών.
Τέλος, το ΠΑΣΟΚ διαχωρίζει τη θέση του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά δεσμεύεται να «ασκήσει μια αντιπολίτευση αξιόπιστη και προγραμματική, με ουσιαστική κριτική, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, με την αντιπαράθεσή μας να έχει συνέπεια λόγων και στάσης, με επιχειρήματα, χωρίς ακραίες πολώσεις και δίχως άγονες διχαστικές συγκρούσεις και με ήθος και σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους μας χωρίς προσωπικές επιθέσεις και πισώπλατα μαχαιρώματα, δίχως τυφλούς φανατισμούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης