Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόκληση για την Ε.Ε. το προσφυγικό - Συνεδριάζουν σήμερα οι ΥΠΕΣ - Στη Σύνοδο Κορυφής αύριο ο Τσίπρας

Πρόκληση για την Ε.Ε. το προσφυγικό - Συνεδριάζουν σήμερα οι ΥΠΕΣ - Στη Σύνοδο Κορυφής αύριο ο Τσίπρας
Μικρές οι προσδοκίες για λύση στη σημερινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε.
Μεγάλη πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το προσφυγικό, με τους υπουργούς Εσωτερικών να συνεδριάζουν σήμερα με στόχο μια κοινά αποδεκτή λύση, ωστόσο οι προσδοκίες είναι περιορισμένες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα δώσει αύριο 23 Σεπτεμβρίου το παρόν στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. καθώς το ζήτημα αφορά άμεσα την Ελλάδα.
Μεγάλο «αγκάθι» στην προσπάθεια της Ευρώπης για κοινή λύση, αποτελεί η σκληρή στάση της Ουγγαρίας και άλλων ανατολικών χωρών, οι οποίες κλείνουν τα σύνορά τους και αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες στα εδάφη τους με βάση την ποσόστωση.
Όπως σημειώνει το Reuters, οι ηγέτες της Ε.Ε. εμφανίζονται διχασμένοι και θα αναζητήσουν μια αξιόπιστη απάντηση στη χειρότερη μεταναστευτική κρίση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, κάλεσε το Σαββατοκύριακο τους εταίρους της στην Ε.Ε να αναλάβουν κοινή ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει.
Ωστόσο δεν πρόκειται μόνο για μία γερμανική πρόκληση αλλά για μία πρόκληση που αφορά όλη την Ευρώπη», τόνισε η Καγκελάριος.
«Η Ευρώπη πρέπει να δράσει από κοινού και να αναλάβει την ευθύνη.
Η Γερμανία δεν μπορεί να αναλάβει μόνη της το βάρος», πρόσθεσε η Merkel.
Τόνισε επίσης ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δώσει άσυλο σε όσους μεταναστεύουν για οικονομικούς λόγους και δεν είναι πρόσφυγες πολέμου ή διώξεων.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ο οποίος το Σαββατοκύριακο επισκέφτηκε την Ιορδανία και την Αίγυπτο, τόνισε μέσω Twitter, ότι η Ε.Ε. πρέπει να βοηθήσει τους πρόσφυγες της Συρίας να βρουν μια καλύτερη ζωή κοντά στην πατρίδα τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης