Τελευταία Νέα
Πολιτική

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Γιατί ο Τσίπρας βρίσκεται με τα χέρια δεμένα - Θα τοποθετήσει μία γυναίκα σε υπουργείο

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Γιατί ο Τσίπρας βρίσκεται με τα χέρια δεμένα - Θα τοποθετήσει μία γυναίκα σε υπουργείο
Οι περισσότεροι ψηφοφόροι, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχονται ότι η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα πρόγραμμα διάσωσης που πρέπει να εκτελέσει και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο


Μία επισκόπηση των ελληνικών εκλογών, των επιλογών των ψηφοφόρων και των τελικών αποτελεσμάτων επιχειρεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Η FAZ επιχειρεί να εξηγήσει το τελικό αποτέλεσμα και τι σημαίνει, όχι από τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή, αλλά από αυτά που δεν τα κατάφεραν, όπως η Λαϊκή Ενότητα που υπερασπίστηκε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή
Όσοι από τους ψηφοφόρους αγανάκτησαν με το ευρώ και τα μνημόνια, στράφηκαν στο παραδοσιακό ΚΚΕ ή επέλεξαν την αποχή, αλλά δεν στήριξαν τη ΛΑΕ.
Η χαμηλή προσέλευση του κόσμου δεν είναι μόνο μια ένδειξη απάθειας, αφού σε γενικότερες γραμμές δεν υπήρξαν θορυβώδεις γιορτές στους δρόμους, ούτε αυτοκινητοπομπές των νικητών.
Οι περισσότεροι ψηφοφόροι, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχονται ότι η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα πρόγραμμα διάσωσης που πρέπει να εκτελέσει και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, το πραγματικό ερώτημα είναι εάν ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται με… δεμένα χέρια.
Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων είναι μόλις 155 έδρες από 162 στην προηγούμενη Βουλή και αυτό δεν είναι αρκετό αφού κανείς δε ξέρει αν Τσίπρας και Καμμένος θα μπορέσουν να κρατήσουν τους βουλευτές τους στη γραμμή της πειθαρχίας.
Η FAZ υπενθυμίζει ότι ο Αλ. Τσίπρας αντιμετώπισε πολλούς διαφωνούντες από το κόμμα του στο μνημόνιο και αναγκάστηκε να στηριζεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης για να περάσουν οι νόμοι του μνημονίου.
«Ο Τσίπρας μίλησε τη Δευτέρα γνωρίζοντας ότι οι πολιτικές του δυνατότητες είναι περιορισμένες.
Μπορεί να επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου, όμως αυτή τη φορά θα μπορεί να κυβερνήσει μόνο με δεμένα χέρια» σχολιάζει σκωπτικά η εφημερίδα.
Έχει μπροστά του το μείζον θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και άλλα σημαντικά ζητήματα να διευθετήσει.
Έτσι, θα σχηματίσει άλλο ένα «προοδευτικό υπουργικό συμβούλιο», αλλά «ίσως αυτή τη φορά τοποθετήσει σε αυτό και μια γυναίκα στο βαθμό του υπουργού», καταλήγει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης