Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η απάντηση του Παν. Μακεδονίας στις κατηγορίες Καμμένου για τις δημοσκοπήσεις

Η απάντηση του Παν. Μακεδονίας στις κατηγορίες Καμμένου για τις δημοσκοπήσεις
Η καλοπροαίρετη κριτική στις δημοσιευμένες έρευνες από τους πολίτες και την κοινωνία είναι ευπρόσδεκτη, σημειώνεται
Στις κατηγορίες του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για απάτη των δημοσκοπικών εταιρειών, οι οποίες γνώριζαν τη διαφορά μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για δόλο όσον αφορά τους ΑΝ.ΕΛΛ., τους οποίους παρουσίαζαν να μην μπαίνουν στη Βουλή, απάντησε με ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σημειώνει ότι η καλοπροαίρετη κριτική στις δημοσιευμένες έρευνες από τους πολίτες και την κοινωνία είναι ευπρόσδεκτη και υπογραμμίζει ότι η επιστημονική έρευνα εξελίσσεται μέσα από λάθη και αστοχίες.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας επισημαίνεται:
«Η Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ 55) ιδρύθηκε το 2008 με στόχο την ενίσχυση της παραγόμενης από το Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένης έρευνας, εκπονώντας από το ίδιο έτος έρευνες κοινής γνώμης σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, τηρώντας απαρέγκλιτα όλες τις επιστημονικά αποδεκτές μεθοδολογίες και κώδικες δεοντολογίας.
»Το έργο της Μονάδας έχουν εμπιστευθεί φορείς δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα από την Ελλάδα αλλά και διεθνώς, στους οποίους περιλαμβάνονται ειδησεογραφικά δίκτυα (Bloomberg), φορείς αθλητικού χαρακτήρα, πανεπιστημιακά κέντρα ερευνών ,όπως και μεμονωμένοι ερευνητές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, με τα ερευνητικά της αποτελέσματα να δημοσιεύονται διεθνώς (Reuters, Τhe Wall Street Journal, The Guardian).
»Η συνεργασία της Μονάδας με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «ΣΚΑΪ» και την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» αποτελεί μέρος των ερευνητικών δραστηριοτήτων της. Η επιστημονική έρευνα εξελίσσεται μέσα από λάθη και αστοχίες. Αυτός είναι εξάλλου και ο πυρήνας της επιστημονική εξέλιξης.
»Η καλοπροαίρετη κριτική στις δημοσιευμένες έρευνες από τους πολίτες και την κοινωνία είναι σαφώς ευπρόσδεκτή, όπως φυσικά πρέπει να συμβαίνει σε κάθε τι δημόσιο», καταλήγει.
Σημειώνεται ότι ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον ότι πρόκειται για μια τεράστια απάτη.
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει δόλος, γι' αυτό δημόσια ανακοίνωσα από την προηγούμενη εβδομάδα το αποτέλεσμα των εκλογών, που γνωρίζαμε ότι είχαν οι δημοσκοπικές εταιρείες.
Οι δημοσκοπικές εταιρείες γνώριζαν το 6% διαφορά το οποίο μας το διέρρεαν κάποια στελέχη τους, αλλά το έκρυβαν από τον ελληνικό λαό για να τον επηρεάσουν.
Η Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο γιατί η απάτη δε μπορεί να συνεχιστεί», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «παραδείγματος χάριν, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο θέλει να λέγεται επιστημονικός φορέας, τους ΑΝΕΛ μας έδινε στο 1,7% την προηγούμενη μέρα ενώ ήξερε ότι έχουμε περάσει το 3,5% κι αυτό διότι εκτελούσε εντολή αυτού που πληρώνει τη δημοσκόπηση».
Ανέφερε δε, ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κατ' εντολή του κ. Αλαφούζου του ΣΚΑΪ φαίνεται ότι προσπαθούσε να απογοητεύσει τους Έλληνες ψηφοφόρους την Κυριακή ότι δε θα μπούμε στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης