Τελευταία Νέα
Πολιτική

Iskra: Πύρρειος η νίκη του Τσίπρα, επιτεύχθηκε χάρη στη μεγάλη αποχή – Ανιστόρητο το ΚΚΕ

Iskra: Πύρρειος η νίκη του Τσίπρα, επιτεύχθηκε χάρη στη μεγάλη αποχή – Ανιστόρητο το ΚΚΕ
«Η ΛΑΕ έχασε μία απολύτως άνιση μάχη, θα συγκροτηθεί δυναμικά και θα είναι εδώ»
Δριμύτατη κριτική ασκεί για άλλη μία φορά ο διαδικτυακός τόπος Iskra στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τη νίκη του πύρρειο και ότι επιτεύχθηκε λόγω της μεγάλης αποχής.
«Το ομολογημένο σχέδιο εγχώριου και ευρωπαϊκού κατεστημένου, με πολιτικό μακρύ βραχίονα τον Αλ. Τσίπρα, μοιάζει να εκτελέστηκε άψογα:
Εκκαθάριση της κυβέρνησης και του κόμματος από την συνεπή αριστερή αντιμνημονιακή του πτέρυγα και στη συνέχεια εκκαθάριση της Βουλής από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις.
Η νίκη Τσίπρα είναι μια πύρρειος νίκη , η οποία υφαρπάχτηκε με αντιδημοκρατικές εκλογές εξπρές , χωρίς να μπορεί το «ΟΧΙ» να οργανωθεί στοιχειωδώς και να παλέψει. Και αυτή η εκτίμηση θα αποδειχθεί γρήγορα στην πράξη.
Η νίκη Τσίπρα έγινε δυνατή μόνο χάρις στην επιπλέον, κατά 7%, «αποχή» του εκλογικού σώματος στις 20 Σεπτέμβρη σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Γενάρη.
Αυτό το 7% σίγουρα δεν είναι με τα μνημόνια και τον Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ πια δεν υπάρχει παρά ο «αρχηγός» πρωθυπουργός και το πλήθος!) , αν δεν τα σιχαίνεται και τα σιχτιρίζει.
Αν αυτό το 7%, αποτελούμενο κυρίως από νέους και νέες, δεν πήγε να ψηφίσει, αυτό, μάλλον , οφείλεται στην απογοήτευση μετά τις διαψεύσεις «σοκ» του δημοψηφίσματος.
Με το 7% στην κάλπη σίγουρα το αποτέλεσμα και η εικόνα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Από τα βέλη του Iskra δεν ξέφυγε ούτε το ΚΚΕ, το οποίο κατηγορεί για ανιστόρητη επίθεση προς τη ΛΑΕ και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
«Η Λαϊκή Ενότητα δεν ήταν μόνο ο κύριος στόχος του Τσίπρα και του μορφώματός του αλλά δυστυχώς και της , κατά τα' άλλα, κομμουνιστικής Αριστεράς , προεξάρχοντος του ΚΚΕ, σε αγαστή «σύγκλιση» με τον Τσίπρα απέναντι στον κοινό , υπό εξόντωση, παρείσακτο εχθρό.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο , επίσης, ότι ο Δημ. Κουτσούμπας έφτασε στο σημείο να αντιγράψει τυφλά τις κατηγορίες Τσίπρα προς Λαφαζάνη ότι μπερδεύει , τάχα, τη Ρωσία με τη Σοβιετική Ένωση!
Και πολύ περισσότερο υπήρξαν μελανή σελίδα για το ΚΚΕ οι λυσσώδεις προσωπικές επιθέσεις με απρεπείς χαρακτηρισμούς του Κουτσούμπα και στελεχών του ΚΚΕ προς τον Λαφαζάνη και συνολικά τη ΛΑΕ.
Τι απέφεραν όλα τούτα στους εμπνευστές μιας εξ «αριστερών» αντι – ΛΑΕ εκστρατείας , η οποία είχε ως αποκλειστικό, σχεδόν, αντίπαλο τη ΛΑΕ; Μια τρύπα στο νερό αν δούμε τα ποσοστά των επιτιθέμενων και εκστρατευτών.
Τον Τσίπρα και τις μνημονιακές δυνάμεις μόνο ευνόησαν. Άξιοι»!
Τέλος, ο Iskra υποστηρίζει ότι η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να μην μπήκε τώρα στη Βουλή, αλλά θα επανέλθει δριμύτερη.
«Η ΛΑΕ έχασε μια απολύτως άνιση μάχη. Δεν έχασε , όμως, τον πόλεμο.
Ο αγώνας της συνεχίζεται. Από πολλές απόψεις τώρα αρχίζει!
Η ΛΑΕ θα ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα , τις αδυναμίες και τις ελλείψεις της.
Η ΛΑΕ θα συγκροτηθεί δημοκρατικά ως ανοικτό μέτωπο αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων και κίνημα λαϊκής βάσης και συμμετοχής.
Η ΛΑΕ από σήμερα θα είναι εδώ, παρούσα παντού και θα δίνει τη μάχη σε όλα τα πεδία με κινήματα και αγώνες, με προτάσεις και θέσεις.
Η ΛΑΕ δεν θα κάνει πίσω και δεν θα λιποτακτήσει»!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης