Τελευταία Νέα
Πολιτική

Huffington Post: Ο Τσίπρας να σταματήσει να είναι ο Τσίπρας του δημοψηφίσματος και να συνεχίσει να είναι αυτός της 13ης Ιουλίου

Huffington Post: Ο Τσίπρας να σταματήσει να είναι ο Τσίπρας του δημοψηφίσματος και να συνεχίσει να είναι αυτός της 13ης Ιουλίου
Σε αντίθετη περίπτωση, θα είναι ακριβό το τίμημα για τους έλληνες πολίτες, αρχής γενομένης από αυτούς που του έδωσαν, όχι μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά την τελευταία ευκαιρία
Οι Έλληνες έκαναν πολύ καλά που επέλεξαν να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα ως νέο πρωθυπουργό, διότι το λογικό είναι εκείνος που υπέγραψε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας να είναι εκείνος που θα το εφαρμόσει από το α έως το ω, συμπεριλαμβανομένων των πιο σκληρών, αλλά και λιγότερο σκληρών μέτρων, επισημαίνεται σε άρθρο στην ισπανική έκδοση της Huffington Post.
Στην πραγματικότητα, η απόφαση του εκλογικού σώματος θα έπρεπε να είναι ένα κίνητρο για ηρεμία στην Ε.Ε. και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, διότι αν αναλάμβανε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της χώρας θα έπρεπε να εφαρμόσει τη νέα διάσωση έχοντας να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στους δρόμους, κάτι που θα περιέπλεκε ακόμη περισσότερο τα πράγματα.
Έτσι εξηγείται και η αντίδραση των Schulz, Hollande και άλλων ευρωπαίων υπευθύνων να συγχαρούν τον νικητή, εκτιμώντας ότι θα εφαρμόσει τα συμπεφωνημένα.
Αυτή τη φορά ο Τσίπρας γνωρίζει ότι δεν χωρούν κόλπα, ούτε τεχνάσματα, επισημαίνεται και προστίθεται ότι πρέπει να γνωρίζει σε σχέση με τους πιστωτές ότι πλέον δεν έχει περιθώρια να κάνει μανούβρες και ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, κάτι που θα μπορούσε να πούμε «να γίνει ξανά ένας Τσίπρας», θα έχει ως αποτέλεσμα την σκληρή πραγματικότητα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την οικονομική καταστροφή της.
Δεν θα πρέπει να παίξει εκ νέου με τη θέληση μιας Ευρώπης που θα δανείσει την Ελλάδα έναν πακτωλό χρημάτων ύψους 86 δισ. ευρώ.
Έτσι ελπίζουμε ότι ο Τσίπρας θα σταματήσει να είναι ο Τσίπρας του δημοψηφίσματος και θα συνεχίσει να είναι ο Τσίπρας της 13ης Ιουλίου.
Στην αντίθετη περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν το τίμημα οι πολίτες, αρχής γενομένης από αυτούς που του έδωσαν, όχι μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά σε αυτή την περίπτωση την τελευταία ευκαιρία.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης