Τελευταία Νέα
Πολιτική

Wall Street Journal: Ξανά πρωθυπουργός ο Τσίπρας, αλλά με εντολή για μνημόνιο - Θα ήταν πιο επικίνδυνος στην αντιπολίτευση

Wall Street Journal: Ξανά πρωθυπουργός ο Τσίπρας, αλλά με εντολή για μνημόνιο - Θα ήταν πιο επικίνδυνος στην αντιπολίτευση
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν θα είναι πιο πιστή στον Τσίπρα και περισσότερο πολιτικά ρεαλιστική από ό,τι ήταν προηγουμένως
Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην πρωθυπουργία της χώρας ύστερα από την ηχηρή του νίκη στις εκλογές, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.
Το διαφορετικό αυτή τη φορά, είναι ότι τώρα έχει την εντολή να εφαρμόσει τη σκληρή λιτότητα, την οποία στις εκλογές του Ιανουαρίου είχε εκλεγεί για να πολεμήσει.
Σύμφωνα με τη WSJ, το γεγονός ότι ο Τσίπρας κατάφερε να διατηρήσει τη δημοτικότητά του, εν μέσω στραβοπατημάτων και αλλαγών πορείας κατά την πρώτη ταραχώδη του θητεία στο πρωθυπουργικό γραφείο, υποδηλώνει ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να έχουν την εξουσιοδότηση για να εφαρμόσουν τη συμφωνία διάσωσης που υπεγράφη με τους Ευρωπαίους εταίρους το καλοκαίρι, παρά τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει.
Η επανεκλογή του Τσίπρα ίσως καθησυχάσει τις χρηματοοικονομικές αγορές, καθώς και τους αξιωματούχους στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας και θα εισέλθει σε μια περίοδο μεγαλύτερης πολιτικής ηρεμίας, επισημαίνει η εφημερίδα. Όπως σημειώνει, πολλοί πολιτικοί αναλυτές προειδοποιούσαν πριν από τις εκλογές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη απειλή για το σχέδιο διάσωσης αν βρίσκεται στην αντιπολίτευση παρά στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την WSJ, ένας σημαντικός παράγοντας υπέρ μιας μεγαλύτερης σταθερότητας τους επόμενους μήνες είναι ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν θα είναι πιο πιστή στον Τσίπρα και περισσότερο πολιτικά ρεαλιστική από ό,τι ήταν προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης