Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής): Η χώρα οφείλει να κινηθεί μακριά από τις παλιές βολονταριστικές συνταγές

Δούρου (Περιφερειάρχης Αττικής): Η χώρα οφείλει να κινηθεί μακριά από τις παλιές βολονταριστικές συνταγές
"H ψήφος πρέπει να είναι θετική ψήφος ευθύνης"
«Η χώρα πλέον οφείλει να κινηθεί «μακριά από τις παλιές βολονταριστικές «συνταγές», με προτεραιότητα έναν σοβαρό αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό», τονίζει, μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στην Αυγή της Κυριακής, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Και προσθέτει, «έναν σχεδιασμό με πρόταγμα τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις του δημοσίου τομέα, προκειμένου αυτός να καταστεί μοχλός ανάπτυξης, αξιόπιστος εταίρος των παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο συγκεκριμένου οδικού χάρτη ανάπτυξης της χώρας».
Η ίδια υπογραμμίζει επίσης ότι «τα ξόρκια, οι κραυγές, τα εύκολα ρητορικά διλήμματα του τύπου «Δημοκρατία ή ...» αποτελούν τον «ολισθηρό δρόμο του λαϊκισμού, δεξιού και αριστερού».
«Οφείλουμε να επιλέξουμε τον δύσκολο δρόμο, μέσα από την οικοδόμηση ενός νέου προτύπου εξουσίας – ακριβώς όπως πράττουμε στην Περιφέρεια Αττικής, επιχειρώντας έναν διμέτωπο αγώνα.
Αφενός μέσα από την προώθηση ενός νέου υποδείγματος άσκησης εξουσίας στη βάση των αρχών της χρηστής διοίκησης.
Αφετέρου με την εγκαθίδρυση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, με τη βοήθεια ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία απασχόλησης.
Αυτά δεν είναι επιχειρήματα του χαρτιού ή του μπαλκονιού - είναι χειροπιαστά παραδείγματα του πώς μπορούμε να κάνουμε την πολιτική αξιόπιστη, απορρίπτοντας την παγίδα της ιδιώτευσης», σημειώνει η κ. Δούρου.
Μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής, αναφέρει ότι «η ψήφος πρέπει να είναι θετική ψήφος ευθύνης, με συνείδηση της κρισιμότητας της συγκυρίας και της δύσκολης κατάστασης.
Πρέπει να θετική ψήφος και όχι διαμαρτυρίας.
Να κατευθύνεται προς το κόμμα που έχει δώσει τα εχέγγυα της σκληρής διαπραγμάτευσης και που διαθέτει εκείνη τη βούληση για να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις του Δημοσίου και η καταπολέμηση όλων εκείνων των παθογενειών που ταλανίζουν δεκαετίες τη χώρα».
Κατά την ίδια, «απαιτείται εκείνη η πολιτική δύναμη που εγγυάται, όχι θαύματα, αλλά ότι διαθέτει τη σοβαρή πολιτική βούληση να ανατάξει τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης