Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Αντιπολίτευση είναι μόνο το ΚΚΕ – Γιατί έχει πρόταση ρήξης και θα μπει μπροστά

Κουτσούμπας: Αντιπολίτευση είναι μόνο το ΚΚΕ – Γιατί έχει πρόταση ρήξης και θα μπει μπροστά
«Το μνημόνιο είναι ταξικό με μέτρα που θα πληρώσει η πλειοψηφία του λαού»
Το κεντρικό του σύνθημα σε αυτή την προεκλογική περίοδο ήταν ότι «τους δοκίμασες όλους, τώρα ψήφο στο ΚΚΕ».
Και αυτή τη θέση ανέπτυξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην Πάτρα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τους νόμους περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών, για την επιδείνωση της ζωής τους» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του κομμουνιστικού κόμματος και συμπλήρωσε
«Δεν του αξίζει μια «δεύτερη ευκαιρία» γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει έστω για να επαναφέρει τις κατακρεουργημένες κατακτήσεις.
Αλλά και με την αποχή δεν υπερασπίζεστε το δικό σας συμφέρον, τις δικές σας ανάγκες.
Μόνο με τη ψήφο σας στο ΚΚΕ ανοίγετε προοπτική σε μια δυναμική διεκδίκηση των αναγκών σας, ορθώνετε το ανάστημά σας για να μπει φρένο και σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, για μια νέα κοινωνία που θα παίρνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών για εργασία, που η μητρότητα, η ανατροφή των παιδιών, η φροντίδα των ηλικιωμένων δεν θα είναι αποκλειστικά ατομική υπόθεση, αλλά ευθύνη του κράτους με τις ανάλογες κρατικές υποδομές, με τις δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες.
Δεν είναι άλλη μια υπόσχεση, άλλου ενός κόμματος.
Το ΚΚΕ αταλάντευτα υποστήριζε και υποστηρίζει πλήρη δικαιώματα για όλες τις γυναίκες και ταυτόχρονα θετικές διακρίσεις που την προστατεύουν από τη νυχτερινή, ανθυγιεινή δουλειά, τον ελεύθερο χρόνο της γυναίκας για να αξιοποιείται δημιουργικά στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην κοινωνική δράση.
Την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές κυβέρνηση θα υπάρξει. Γιατί υπάρχει, έχει ψηφιστεί και είναι έτοιμο να εφαρμοστεί, το τρίτο μνημόνιο με τα μέτρα φωτιά».
Οπότε, το σημαντικό σύμφωνα με τον Κουτσούμπα είναι να υπάρξει και αντιπολίτευση και αυτή θα είναι το ΚΚΕ.
«Το ζήτημα είναι ποιος θα είναι αντιπολίτευση απέναντι σε μια τέτοια κυβέρνηση που θα υλοποιεί ένα προς ένα τα προαπαιτούμενα που έχουν ψηφιστεί και θα παίρνει κι άλλα;
Ποιος θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και πάλη, για να υπερασπιστεί τον εργαζόμενο λαό;
Ποιος μπορεί να το κάνει αυτό;
Μήπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που υπερασπίζονται σαν τα σκυλιά τα αφεντικά και το σύστημα;
Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, που σαν σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του από τα τάγματα εφόδου και χθες ο υπόδικος Μιχαλολιάκος, κυνικά ομολόγησε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη γι αυτό;
Μήπως η Λαϊκή Ενότητα, το κόμμα των πρώην υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που δήλωναν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση την ώρα που έφερνε το μνημόνιο;
Που μέχρι την τελευταία στιγμή καθησύχαζαν το λαό ότι θα δεν θα υπογράφει μνημόνιο, ότι η τελείωσε η τρόικα;
Εγγύηση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει μνημόνια, ενάντια στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, είναι μόνο το ΚΚΕ.
Γιατί έχει πολιτική πρόταση ρήξης και σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους.
Γιατί το ΚΚΕ θα μπει μπροστά, χωρίς να λογαριάσει κόπους και θυσίες, για να οργανωθεί η πάλη του λαού.
Κι αυτό το δίκιο πρέπει να βγει μπροστά με την ψήφο στο ΚΚΕ την Κυριακή».
Τέλος, ο Κουτσούμπας αποδόμησε και το μνημόνιο, προφανώς ως απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρας, που υποστηρίζει ότι ανοίγει και δρόμους και έχει προοπτική για το χρέος.
«Το μνημόνιο είναι ταξικό με μέτρα που τα πληρώσει η πλειοψηφία του λαού που είναι εργάτες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες.
Ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει από τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ποιος πληρώνει τη βαριά φορολογία ο μισθωτός που δεν τα βγάζει πέρα με τον πενιχρό μισθό του ή ο εφοπλιστής που ωφελείται από τις φοροαπαλλαγές;
Ποιος θα ωφεληθεί από τις ομαδικές απολύσεις, από το χτύπημα της απεργίας; Ο εργάτης ή ο βιομήχανος;
Και για να σταματήσει η κοροϊδία. Η ολιγαρχία σ’ αυτή τη χώρα, τα μονοπώλια, είναι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία, απολαμβάνουν τη μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα τους.
Που φέρνει πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής.
Το πραγματικό ερώτημα για το λαό, την Κυριακή, δεν είναι ποιος θα από τους δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, θα υπογράφει τους νόμους – λαιμητόμους του μνημονίου.
Ποιος θα στείλει το βαρύ λογαριασμό των μέτρων στη λαϊκή οικογένεια, με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, τη βαριά φορολογία που θα γονατίσει τον εργάτη, τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο.
Τη σύνταξη μετά τα 67, την κατάργηση του ΕΚΑΣ από αρχές 2016, το πετσόκομμα των δαπανών σε παιδεία υγεία, πρόνοια.
Το ερώτημα είναι πώς όλα αυτά θα τα αντιπαλέψουμε, πως θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής.
Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα στείλει το λογαριασμό στο λαό, ποιος θα τον υπογράφει, ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης, αλλά πως θα αντιπαλέψουμε αυτό το μνημόνιο και ένα προς ένα τα μέτρα που προβλέπει.
Πώς θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής για να απαλλαγούμε οριστικά από τα μνημόνια και το σύστημα που τα επιβάλλει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης