Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (Ποτάμι): Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι το ελληνικό Δημόσιο πτώχευσε - Η λύση είναι οι επενδύσεις

Θεοχάρης (Ποτάμι): Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι το ελληνικό Δημόσιο πτώχευσε - Η λύση είναι οι επενδύσεις
«Το μνημόνιο δεν είναι η λύση των προβλημάτων της χώρας, αλλά απλώς μια συμφωνία που πρέπει να υλοποιηθεί ώστε να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση της χώρας», υποστήριξε ο κ. Χάρης Θεοχάρης 
Το πρόβλημα της χώρας είναι το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο πτώχευσε και όχι το Μνημόνιο, υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής του Ποταμιού, κ. Χάρης Θεοχάρης.
Ούτε η λύση της χώρας είναι, ωστόσο, το Μνημόνιο, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, αλλά «απλώς μια συμφωνία που πρέπει να υλοποιηθεί ώστε να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση της χώρας».
Στη συνέχεια, τόνισε ότι η μετακύλιση των μέτρων του μνημονίου με ισοδύναμα δεν είναι λύση, αλλά αποτελεί «μετακύλιση της μιζέριας».
Η λύση βρίσκεται στην προσέλκυση επενδύσεων, είπε ο υποψήφιος του Ποταμιού, προσθέτοντας πως «όσο οι ελληνικές Κυβερνήσεις επέμεναν στις διαπραγματεύσεις περί ισοδυνάμων τα επενδυτικά σχέδια βυθίζονταν, η ύφεση αυξάνονταν και η ανεργία εκτοξεύονταν.
Η διαπραγμάτευση Σαμαρά πήρε τα 5 δισ. μέτρα της Κυβέρνησης Παπαδήμου και τα έκανε 13 δισ. ευρώ μέτρα.
Το ίδιο και η διαπραγμάτευση Τσίπρα πήρε τα προτεινόμενα μέτρα – απάντηση στο email Χαρδούβελη των εταίρων ύψους 2 δισ. και τα μετέτρεψε σε μέτρα ύψους 13 δισ. ευρώ».
Ο Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε πως ο κ. Μάρδας θα πρέπει να προσδιορίσει αν οι διαπραγματεύσεις για τα ισοδύναμα που αναφέρει θα γίνουν πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια της 1ης αξιολόγησης ή αν αυτή θα μετατεθεί λόγω της διαπραγμάτευσης, καθώς και ότι «ο μόνος δρόμος είναι η υλοποίηση των μέτρων και καθώς μέσω αυτών θα ομαλοποιείται η κατάσταση και θα αλλάζουν οι συνθήκες η δυνατότητα για διανομή του μερίσματος της ανάπτυξης στον ελληνικό λαό».
Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, υποστήριξε πως «είδαμε και τις μονοκομματικές κυβερνήσεις και τις πολυκομματικές κυβερνήσεις του 4-2-1 χωρίς καμία κουλτούρα συνεργασίας».
«Για αυτό πριν μιλήσουμε για οποιαδήποτε συνεργασία θα πρέπει να δούμε τις προϋποθέσεις και τη μορφή αυτής της κυβέρνησης», πρόσθεσε, ακόμη, «θα πρέπει να δούμε τον εκλογικό νόμο με το παράλογο υπό το υπάρχον πολιτικό σκηνικό μπόνους των 50 εδρών, την ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση, ειδικά του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλά και τον τερματισμό των κομματικών τοποθετήσεων.
Οι λίστες Κουρουμπλή – Ξανθού δεν είναι αποδεκτές ως πρακτική και αντίληψη διαχείρισης του κράτους».
Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της διευθέτησης του δημοσίου χρέους ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως οι εταίροι ζητάνε πρώτα να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και μετά να συζητήσουμε για το χρέος, ενώ εμείς θέλουμε γρήγορη ρύθμιση του ζητήματος ώστε να προσελκυσθούν επενδύσεις, προσθέτοντας πως «η λύση σε αυτό βρίσκεται στη σταδιακή ελάφρυνση του χρέους σε όρους καθαρής παρούσας αξίας καθώς ολοκληρώνουμε τις μεταρρυθμίσεις».
«Αυτό θα προσφέρει σιγουριά στους εταίρους σχετικά με την αποφασιστικότητά μας να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις, ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ελάφρυνσης ικανό να προσελκύσει επενδύσεις και μια αλλαγή του πολιτικού περιβάλλοντος, όπου κάθε μεταρρυθμιστική πολιτική, για παράδειγμα το άνοιγμα των επαγγελμάτων, θα μεταφράζεται σε κέρδος/ελάφρυνση χρέους και άρα θα μπορεί να αξιολογηθεί πολιτικά», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης