Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιρώνης (Οικολόγοι-Πράσινοι): Δεν ήταν μία απλή πορεία, αλλά η προσπάθεια να σταθεί η χώρα στην επίθεση που δεχόταν

Τσιρώνης (Οικολόγοι-Πράσινοι):  Δεν ήταν μία απλή πορεία, αλλά η προσπάθεια να σταθεί η χώρα στην επίθεση που δεχόταν
«Έγιναν ενέργειες, όπως με το Εθνικό Σχέδιο διαχείρισης Αποβλήτων, τις Σκουριές, η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τις προστατευόμενες περιοχές"
Οι Οικολόγοι – Πράσινοι παρουσίασαν τους 17 υποψήφιους τους που θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανάμεσά τους είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης που μίλησε και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον τομέα του.
«Το εξάμηνο διακυβέρνησης που διανύσαμε, δεν ήταν απλή πορεία μιας κυβέρνησης, αλλά η προσπάθεια να σταθεί η χώρα στην επίθεση που δεχόταν.
Παρόλα αυτά, ακόμα και σε τόσο λίγο χρόνο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε στίγμα γραφής τόσο με το νέο Εθνικό Σχέδιο διαχείρισης Αποβλήτων και τις Σκουριές, καθώς επίσης και δρομολογήθηκαν ενέργειες, όπως η εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ο διάλογος με τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, και άλλα που θα προχωρήσουν σε υλοποίηση το επόμενο διάστημα».
Η συντονίστρια εκτελεστικής γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων Χριστίνα – Ευθυμιάτου ανέφερε από την πλευρά της.
«Ποιες δυνάμεις θα έρθουν στην εξουσία προκειμένου να διαχειριστούν την επώδυνη συμφωνία με κοινωνικά δίκαιο τρόπο και ισοδύναμα αλλά και να αλλάξουν το παλιό;
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουν κριτήρια βιωσιμότητας, θέλουν ένα plan B που θα είναι “πλάνο Βιωσιμότητας”».
Σύντομες ομιλίες έκαναν επίσης ο Κώστας Διάκος, υποψήφιος στην Α’ Αθηνών για «τη στρατηγική συνεργασία αριστεράς και οικολογίας, ώστε η χώρα να ανασυγκροτηθεί και να τελειώνει με το παλιό κατεστημένο», ο Γιώργος Δημητρίου, υποψήφιος Β’ Πειραιά για «τη δημιουργία ενός μεγάλου, πλειοψηφικού, ρεύματος μιας άλλης πολιτικής, ενός άλλου θεσμικού, παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου, με αποκλειστικό στόχο το συλλογικό συμφέρον», ενώ ο Κώστας Σακοράφας, υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, επισήμανε «την ανάγκη μετεγκατάστασης των μεταφορικών επιχειρήσεων από τον Ελαιώνα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η. περιοχή, αλλά και στη σημασία αναζήτησης οικολογικότερων τρόπων μεταφοράς στο λεκανοπέδιο».
Η Δέσποινα Αλάτση-Φράιλιχ, υποψήφια Β’ Αθηνών, μίλησε για την σημασία της εκπαίδευσης και γενικότερα της παιδείας, ως την κινητήρια δύναμη επανεκκίνησης της ελληνικής κοινωνίας, προσθέτοντας ότι η οικολογία έχει χώρο και ρόλο να διαδραματίσει σ’ αυτόν τον σημαντικό στρατηγικό τομέα της κοινωνίας.
Ο Νίκος Καλαποθαράκος, υποψήφιος στην Α’ Πειραιά, αναφέρθηκε στα εργαλεία που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να πετύχει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με νέο οικολογικό πρόσημο.
Στην συνέντευξη τύπου χαιρέτησαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν στη συζήτηση, η Χαρά Καφαντάρη, υποψήφια Β’ Αθηνών και ο Χάρης Κωσταντάτος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης