Τελευταία Νέα
Πολιτική

MarketWatch: Οι εκλογές στην Ελλάδα και οι κίνδυνοι για τους επενδυτές

MarketWatch: Οι εκλογές στην Ελλάδα και οι κίνδυνοι για τους επενδυτές
Η ελληνική αγορά ομολόγων δεν αποτιμά στην πραγματικότητα μια νίκη ενός κόμματος που τάσσεται εναντίον της λιτότητας, επισημαίνεται
Στις εκλογές της Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου και τους πιθανούς κινδύνους για τους επενδυτές αναφέρεται δημοσίευμα του MarketWatch, το οποίο σημειώνει ότι την τελευταία φορά που οι Έλληνες πήγαν στις κάλπες, οι παγκόσμιες αγορές ταρακουνήθηκαν.
Ενώ οι γενικές εκλογές στη χώρας δεν παρακολουθούνται με την ίδια ένταση όπως το δημοψήφισμα, σημειώνει το MarketWatch, «αυτό το καλοκαίρι μάς δίδαξε να είμαστε επιφυλακτικοί στα γεγονότα που αφορούν την Αθήνα».
Όσον αφορά το αν οι επενδυτές θα έπρεπε να ανησυχούν σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, η Heather McArdle του S&P Dow Jones Indices, σημειώνει πως πιθανόν όχι και επισημαίνει την πρόσφατη πτώση στις αποδόσεις για τον βασικό δείκτη των ελληνικών ομολόγων (πίνακας), κάτι που καταδεικνύει ότι οι επενδυτές ομολόγων σε υπερχρεωμένων χωρών φαίνεται να δέχονται σημαντικά χαμηλότερη αποζημίωση για τον κίνδυνο που υφίστανται, αντί να απαιτούν περισσότερα όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

market.jpg

«Εκτιμώ ότι αυτό είναι καταφανές», σημειώνει η McArdle αναφερόμενη στον παραπάνω πίνακα.
H πρώην trader ομολόγων της Citigroup και νυν διευθύντρια των δεικτών σταθερού εισοδήματος στην S&P Dow Jones Indices, μιλώντας σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο Λονδίνο, επισήμανε ότι «η ελληνική αγορά ομολόγων δεν αποτιμούν στην πραγματικότητα μια νίκη ενός κόμματος που τάσσεται εναντίον της λιτότητας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα δίνει μάχη στήθος με στήθος με το κεντροδεξιό αντίπαλο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνεται στο άρθρο και προστίθεται ότι τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που προέκυψε από τη ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ, της Λαϊκής Ενότητας, είναι πολύ πίσω από τα δύο προαναφερθέντα κόμματα στις δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι ψηφοφόροι μπορεί να είναι απρόβλεπτοι και να βρουν τρόπους για να σοκάρουν τους επενδυτές.
Ένας κίνδυνος θα μπορούσε να είναι «οξύθυμες» συνομιλίες μετά τις εκλογές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να σχηματιστεί μια κυβέρνηση συνασπισμού, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει εμπόδια στην εφαρμογή των όρων του τελευταίου προγράμματος διάσωσης από την Ελλάδα, καταλήγει το άρθρο.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης