Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ):«Κλειδί» η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους - Κάποιοι πιστωτές μπορεί να την εμποδίσουν

Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ):«Κλειδί» η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους - Κάποιοι πιστωτές μπορεί να την εμποδίσουν
Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι υπήρχαν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν επιθυμούσαν την επιτυχία μιας αριστερής κυβέρνησης
«Κλειδί» για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό Marketwatch, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι υπήρχαν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που δεν επιθυμούσαν την επιτυχία μιας αριστερής κυβέρνησης.
Ωστόσο ο κ. Τσακαλώτος εκφράζει την ανησυχία του ότι ενδεχομένως κάποιοι πιστωτές που τηρούν εχθρική στάση έναντι της Ελλάδας, ενδέχεται να επιχειρήσουν να εμποδίσουν την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Σύμφωνα με το Marketwatch, ο κ. Τσακαλώτος είναι ένας εκ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο άλλος είναι ο υπηρεσιακός υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζει την ανησυχία του για αυξημένες πιέσεις από «εχθρικούς» πιστωτές, οι οποίες θα καταστήσουν τόσο δύσκολη την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος, γεγονός που θα οδηγήσει στο αποτέλεσμα να μην συζητηθεί ποτέ το ζήτημα του χρέους.
Ο κ. Τσακαλώτος κάνει λόγο για άδικη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
«Προφανώς υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις που ήθελαν να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ –όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά διότι θεωρούσαν πως η επιτυχία μιας κυβέρνησης της αριστεράς, θα αποτελούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Όσον αφορά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος εκφράζει τη διαφωνία του με αυτή την απόφαση.
Όπως εξηγεί, αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, «υπάρχει πάντα κάτι που μπορεί να χειραγωγηθεί σε ένα δημοψήφισμα, διότι είναι μια απλή ερώτηση ναι-ή-όχι, και μπορούμε όλοι να ψηφίσουμε το ίδιο για διαφορετικούς λόγους.
Οι άνθρωποι που ψήφισαν όχι, το ψήφισαν για διάφορους λόγους. Ορισμένοι ήθελαν να εγκαταλείψουν το ευρώ, όχι η πλειοψηφία».
Για τη συμφωνία ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η συμφωνία υπεγράφη γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης