Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ η έκπληξη των εκλογών; - Τι καραμπόλες προκαλεί

Θα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ η έκπληξη των εκλογών; - Τι καραμπόλες προκαλεί
Οι δημοσκοπήσεις της δίνουν ποσοστά από 5% έως και 8%
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ εκτιμάται πως θα είναι μια από τις εκπλήξεις των εκλογών.
Οι δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν να λαμβάνει ποσοστά που κυμαίνονται από 5% έως και 8%, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι βάσει των μετρήσεων η Δημοκρατική Συμπαράταξη παρουσιάζει αυξητικές τάσεις ως προς τα ποσοστά της
Τα ευρήματα αυτά είναι πράγματι εντυπωσιακά, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι μέχρι πριν μερικούς μήνες το ΠΑΣΟΚ «φλέρταρε» με ποσοστά ακόμα και κάτω του 3% ενώ η ΔΗΜΑΡ μαχόταν για την πολιτική επιβίωση της, καθώς επί της ουσίας ήταν ένα βήμα πριν από την εξαφάνιση της από τον πολιτικό χάρτη, μια και συγκέντρωνε ποσοστά της τάξης του 0,2%.
Ωστόσο, η αποχώρηση των κ.κ.Βενιζέλου και Κουβέλη, η ανάληψη της αρχηγίας των δύο κομμάτων από νέα (και σε ηλικία) πρόσωπα, η απόφαση της κοινής καθόδου ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ (κίνηση που είχε αναβληθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν), η μη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου στις εκλογές αλλά και η υπογραφή μνημονίου από το ΣΥΡΙΖΑ που εξέπληξε αρνητικά τους αντιμνημονιακούς κεντροαριστερούς ψηφοφόρους είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που έφεραν αυτή την ανατροπή στην εικόνα και στη δυναμική του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Το ερώτημα πάντως που τίθεται είναι που τελικά θα διαμορφωθούν τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία έχει θέσει ως στόχο της – όπως άλλωστε υποστηρίζουν Γεννηματά και Θεοχαρόπουλος – την τρίτη θέση.
Αν και η κατάληψη της τρίτης θέσης μοιάζει μάλλον δύσκολη, είναι προφανές πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη κερδίζει συνεχώς έδαφος τόσο έναντι του βασικού της αντιπάλου, Το Ποτάμι, το οποίο εμφανίζεται να μην μπορεί να αποκτήσει δυναμική όσο και απέναντι σε ΚΚΕ, Λαϊκή Ενότητα, τα οποία επιμένουν σε μια αντιμνημονιακή ρητορική, η οποία όμως δεν βρίσκει ανταπόκριση σε μεγάλο μέρος της δεξαμενής του κεντροαριστερού ακροατηρίου.
Επιπλέον, είναι προφανές πως όσο αυξάνονται τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ενισχύεται η προοπτική της συμμετοχής της σε ένα κυβερνητικό σχήμα, τόσο πλήττεται η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και ο στόχος του όχι μόνο για αυτοδυναμία αλλά και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, μια και πολλοί κεντροαριστεροί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στο γνώριμο, πολιτικό τους σπίτι.
H άνοδος των ποσοστών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μπορεί μάλιστα να είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει απομείνει στη ΝΔ προκειμένου να κλείσει ή να μηδενίσει τη ψαλίδα της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης