Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Ανέφικτος ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός – Αγεφύρωτες οι διαφορές ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Σταθάκης: Ανέφικτος ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός – Αγεφύρωτες οι διαφορές ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Στο ίδιο Μνημόνιο έχει προεγγραφεί η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικό πρόσημο, από το πρώτο τρίμηνο του 2016, υποστήριξε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Σε απόρριψη του ενδεχομένου μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού προέβη σήμερα, Τρίτη, ο κ. Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο.
Ειδικότερα, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως ένας μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός είναι ανέφικτος, καθώς οι προγραμματικές διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι «αγεφύρωτες».
Για να ενισχύσει τη θέση του, ο κ. Σταθάκης, τόνισε πως «η στρατηγική της προώθησης της ιδέας του «μεγάλου συνασπισμού» αποσκοπεί στον εγκλωβισμό του ΣΥΡΙΖΑ και στην απονεύρωση του προγράμματός του, καθώς ένας «μεγάλος συνασπισμός», στον οποίο θα συμμετείχαν οι συντηρητικές δυνάμεις, δεν θα έκανε τις αναγκαίες τομές».
Ερωτηθείς σχετικά με το Μνημόνιο υποστήριξε πως «έχει τέσσερα πράγματα, πολύ συγκεκριμένα, αλλά η πολιτική είναι κάτι πολύ ευρύτερο και αφορά ατζέντα, μελλοντικές τομές», προσθέτοντας πως αυτή η ατζέντα είναι ακριβώς και το ζητούμενο των εκλογών.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα πρέπει να προωθήσει, να κάνει και να ολοκληρώσει τις τομές, για τις οποίες – όπως σημείωσε- δεν επαρκούσαν οι έξι μήνες διακυβέρνησης», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στο ίδιο το Μνημόνιο «έχει προεγγραφεί η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικό πρόσημο, από το πρώτο τρίμηνο του 2016» και «σε αυτήν την προοπτική μπορούμε να προσδοκούμε τόνωση της ανάπτυξης, της απασχόλησης, άρα και ροές εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία».
«Εντελώς παραπλανητικό» χαρακτήρισε, τέλος, τον ισχυρισμό της ΝΔ, ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «φόρτωσε» στην ελληνική οικονομία 90 δισ. ευρώ, αντιθέτως, όπως, υποστήριξε «με τη διαπραγμάτευση επιτεύχθηκε η απαλλαγή από τον «βραχνά», που υπαγόρευε ότι τα 50 δισεκατομμύρια μέχρι το 2019 προς τους δανειστές θα βάραιναν την πραγματική οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης