Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πόσους ακόμα νεκρούς πρόσφυγες ζητούν οι κυβερνήσεις της ΕΕ για να ανοίξουν τα σύνορά τους;

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πόσους ακόμα νεκρούς πρόσφυγες ζητούν οι κυβερνήσεις της ΕΕ για να ανοίξουν τα σύνορά τους;
«Η ελληνική κυβέρνηση απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για να δείξει ότι συντάσσεται με τους δανειστές και ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος»
Το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες, τη διάλυση της Frontex και τη μη συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στο Φαρμακονήσι, το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.
«Αλήθεια, πόσους ακόμα νεκρούς πρόσφυγες ζητάνε οι κυβερνήσεις της ΕΕ ώστε να ανοίξουν τα σύνορα τους;
Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει μονομερώς τη συνθήκη Σένγκεν, κλείνοντας τα σύνορά της για να μη δεχτεί άλλους πρόσφυγες!
Προφανώς οι συνθήκες της ΕΕ υπάρχουν για να καταργούνται μονομερώς όταν αυτό βολεύει τους ισχυρούς της ΕΕ κι όταν είναι να προκαλέσουν κι άλλους νεκρούς.
Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε ότι η δημοκρατία, τα δικαιώματα και ο ανθρωπισμός έχουν καταργηθεί διά παντός στην ΕΕ των δολοφόνων;
Να διαλυθεί η FRONTEX και ο φράκτης του Έβρου, να καταργηθούν οι συνθήκες του Δουβλίνου και η συμφωνία Σένγκεν, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να εξασφαλιστεί μια ασφαλής διέλευση για τους πρόσφυγες που επιθυμούν να μεταβούν σε επιλεγμένο τόπο προορισμού εκτός Ελλάδος.
Να σταματήσουν τώρα όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Καμιά συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτές, έξοδος από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχολίασε και την αποχή της ελληνικής κυβέρνησης από την ψηφοφορία του ΟΗΕ με την οποία εγκρίθηκε ότι «καλή τη πίστει και σε πνεύμα συνεργασίας πρέπει να επιδιώκεται διευθέτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους κοινή συναινέσει
Και το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση εξήγησε και γιατί κράτησε αυτή την απαθή στάση σε ένα θέμα που ενδιέφερε την Ελλάδα.
«Απείχε γιατί για μια ακόμα φορά η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να αποδείξει ότι συντάσσεται πλήρως με την ΕΕ και τους δανειστές, ότι η πολιτική των μνημονίων είναι γι’ αυτήν μονόδρομος.
Η κυβέρνηση δεν κρατά ούτε καν τα προσχήματα σε μια συζήτηση ακόμα και σε οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ, που είτε διακοσμητικό είτε και ανοιχτά αντεργατικό ρόλο, όπως αποδεικνύουν και οι αποφάσεις που έχει πάρει κατά καιρούς σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην απραξία που δείχνει όταν ξεκληρίζονται ολόκληροι λαοί.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ξεκάθαρη θέση: παύση πληρωμών, μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους.
Αυτό το χρέος ούτε είναι δικό μας είναι, ούτε ποτέ μπορεί να ξεπληρωθεί.
Δεν διαγράφεται με «διαπραγμάτευση», αλλά με μονομερείς ενέργειες.
Έξω από το ευρώ, έξω από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, επιχειρήσεις στα χέρια των εργαζόμενων.
Αυτό είναι το δικό μας ψήφισμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης