Τελευταία Νέα
Πολιτική

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Αν επιστρέψει η εμπιστοσύνη, η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει μεγαλύτερη ανάπτυξη

Padoan (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας): Αν επιστρέψει η εμπιστοσύνη, η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει μεγαλύτερη ανάπτυξη
Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε τη συμφωνία μεταξύ της Ευρωζώνης και της Ελλάδας ο ιταλός υπουργός Οικονομικών
Η Ελλάδα θα μπορούσε να παρουσιάσει πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη από ό,τι αναμένεται σήμερα, εάν επιστρέψει πάλι η εμπιστοσύνη, εκτίμησε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Pier Paolo Padoan, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να φέρει σε τάξη τα δημοσιονομικά της.
Ο ιταλός υπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα μεγάλη επιτυχία, επισημαίνοντας ότι συμφωνήθηκε η χρηματοδότηση και η Αθήνα συναίνεσε στα αναγκαία μεταρρυθμιστικά μέτρα.
Παράλληλα, σημειώνει ότι υπήρξε μια σειρά χωρών που βίωσαν βαθιά ύφεση και που εν τω μεταξύ μπόρεσαν να ανακάμψουν και πάλι, όπως η Ιρλανδία ή η Ισπανία, κάτι που οφείλεται και στο γεγονός ότι οι χώρες αυτές εφάρμοσαν σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό σημείωσε ότι, λόγω γεωγραφικής θέσης, η Ελλάδα και η Ιταλία, ευρισκόμενες στη νότια πλευρά της Ευρώπης, δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων, ενώ εδώ και πολλά χρόνια οι ιταλικές Αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες και η Ιταλία για πολύ καιρό έφερε τελείως μόνη της το βάρος που συνδέεται με τη ροή προσφύγων.
Σύμφωνα με τον Padoan, για πολύ καιρό οι άλλες χώρες διατύπωναν την άποψη ότι επρόκειτο για τα δικά της σύνορα και για δική της υπόθεση, αυτό όμως αντιβαίνει στις αρχές μιας ενωμένης Ευρώπης, καθώς η Μεσόγειος δεν είναι μόνον το σύνορο της Ιταλίας, αλλά είναι το σύνορο της Ευρώπης, και στο μεταξύ αυτό πλέον αναγνωρίζεται.
Σημειώνει ότι τα ποσά που δαπανά η Ιταλία, αφενός, για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών στη Μεσόγειο και, αφετέρου, για τη μέριμνα των μεταναστών είναι τεράστια και τονίζει ότι οι δαπάνες των χωρών που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, θα πρέπει να θεωρούνται ως ένα είδος παροχής υπηρεσιών προς την Ευρώπη και για αυτό θα πρέπει να θεσπιστούν ανάλογοι κοινοί κανόνες.
Προσθέτει δε, ότι ο ίδιος υποστηρίζει πλήρως την πρόταση του Αυστριακού ομολόγου του, Χανς Γέργκ Σέλινγκ, να μην συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό του διαρθρωτικού ελλείμματος οι δαπάνες που γίνονται για τους πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης