Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Την επομένη των εκλογών η χώρα θα έχει οπωσδήποτε κυβέρνηση

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Την επομένη των εκλογών η χώρα θα έχει οπωσδήποτε κυβέρνηση
Η πίεση για να συγκροτηθεί γρήγορα μια σταθερή κυβέρνηση είναι τρομακτική από την ελληνική κοινωνία, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Η χώρα θα έχει οπωσδήποτε κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Real.
Ο ίδιος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την αυτοδύναμη, κοινοβουλευτική, πλειοψηφία, ωστόσο παραδέχτηκε πως «ο στόχος είναι δύσκολος».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά μία πρωτιά καθαρή», τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί τη λαϊκή εντολή και θα διαμορφώσει «γρήγορα, χωρίς χρονοτριβές μία κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει να διαρκέσει τέσσερα χρόνια».
Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την πεποίθηση πως «οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξουν μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Τσίπρα δεν θα προβάλλουν υπερβολικές αξιώσεις και απαιτήσεις πολύ εγωιστικές, γιατί η πίεση για να συγκροτηθεί γρήγορα μια σταθερή κυβέρνηση είναι τρομακτική από την ελληνική κοινωνία»
Συνοψίζοντας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, «αυτό που θέλω να πω, επικαλούμενος την κοινή λογική, είναι ότι όσο πιο ισχυρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της επόμενης Κυριακής, τόσο πιο σταθερή και προοδευτική θα είναι η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί.
Αλλά, οπωσδήποτε κυβέρνηση θα έχουμε την επομένη των εκλογών».
Ερωτηθείς σχετικά με τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Σαμαρά, ο κ. Παπαδημούλης, επεσήμανε πως ο κ. δεν έχει κάνει ούτε μια κριτική ουσίας για τα πεπραγμένα του κ. Σαμαρά.
Στο ερώτημα, δε, αν θεωρεί ότι Μεϊμαράκης και Σαμαράς είναι το ίδιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:
«Ο κ. Μεïμαράκης έχει δώσει μία αλλαγή στο ύφος, το χαμογελαστό μουστάκι, η λαϊκή μαγκιά.
Αν τα “ξύσεις” αυτά λίγο, θα βρεις από πίσω τον κύριο Σαμαρά, με τα πρωτοπαλίκαρά του.
Δεν έχει κάνει ούτε μια κριτική ουσίας ο κ. Μεϊμαράκης για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης