Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά με διαφορά - Θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Καμμένος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά με διαφορά  - Θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
"Θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ"
Την εκτίμησή του ότι θα συγκροτηθεί κυβέρνηση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά με διαφορά και οι ΑΝΕΛ θα είναι στην Βουλή, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε αποψινή του συνέντευξη στο Mega.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η "επόμενη μέρα" θα είναι σημαντική για τη ΝΔ.
Μάλιστα, ερωτηθείς για την εικόνα των ΑΝΕΛ που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, υπενθύμισε τις κατ' επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων , ενώ σημείωσε ότι η βούληση του ελληνικού λαού είναι πολύ διαφορετική.
Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Καμμένος  απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, καθώς "τα πρόσωπα παίζουν ρόλο", ενώ για ενδεχόμενη συνεργασία με το "Ποτάμι",  είπε ότι ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε μια σειρά ζητήματα, όπως η Θράκη, το Σκοπιανό, τα Ελληνοτουρκικά και η διαπλοκή.
Ακόμη, δεν απέκλεισε τη συνεργασία με "μετριοπαθή πρόσωπα" από τη ΝΔ, ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ "μπορεί ακόμα να επιστρέψει στον μεσαίο χώρο".
Για το ζήτημα με τον κ. Μεϊμαράκη, σημείωσε πως ο ίδιος μίλησε με γεγονότα και υπενθύμισε ότι όταν ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή, υπουργός Άμυνας ήταν ο Νίκος Δένδιας.
Όπως είπε, ο ίδιος "άνοιξε" το ζήτημα τρεις φορές, αλλά δεν το προώθησε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την οποία "ελπίζει να μην έχει σκοπιμότητα".
Ανέφερε ακόμη πως το απλούστερο εκ μέρους του κ. Μεϊμαράκη "αντί να πει "δέκα" ψέματα" θα ήταν να ζητήσει μια εξεταστική επιτροπή και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Ο κ. Καμμένος εγκάλεσε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για εμπλοκή σε σκάνδαλα, τονίζοντας μάλιστα ότι καμία κυβέρνηση, πλην εκείνης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επί πέντε τουλάχιστον έτη, δεν ζήτησε στοιχεία διότι "οι χρηματοδότες τους είναι μέσα ".
Κατά τον ίδιο, οι πολίτες μπροστά στην κάλπη πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτή την πλευρά της δημόσιας ζωής.
Ο κ. Καμμένος δεν απέκρυψε τις ιδεολογικές του διαφορές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια ζητήματα, με πρώτο το μεταναστευτικό, ενώ επανέλαβε ότι ήταν δική του πρόταση η δρομολόγηση πλοίων προς αποσυμφόρηση των νησιών από τις προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές η οποία άργησε να πραγματοποιηθεί και επισήμανε ότι τα σχετικά δρομολόγια του "Ελ. Βενιζέλος" κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθούν χάρις στην ΠΝΠ που υπέγραψε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.
Περαιτέρω, ανέφερε πως οι όποιες αλλαγές σε οποιεσδήποτε συνθήκες και συμφωνίες πρέπει να έχουν αντίστοιχο αποτέλεσμα, με σοβαρή μελέτη και επιχειρήματα, μπορούμε να αποδείξουμε στους δανειστές της χώρας, την αναγκαιότητα ορισμένων αλλαγών.
Όπως είπε, στελέχη των εταίρων της χώρας είναι άνθρωποι με λογική και μπορούν να δεχθούν αλλαγές.
Μάλιστα, έφερε ως παραδείγματα την αποτυχία της υψηλής φορολογίας σε επιχειρήσεις που είχε ως αποτέλεσμα τη μετεγκατάστασή τους σε όμορες της Ελλάδας χώρες και ως θετική πρόταση την ανάδειξη ελληνικών νησιών σε "duty free" φορολογικούς προορισμούς, κατά το πρότυπο νησιών της Καραϊβικής που θα τονώσει τον τουρισμό, ενώ ένα μέρος των αναμενόμενων εσόδων μπορεί να αποδίδεται στους δανειστές.
Κλείνοντας ο κ. Καμμένος τη συνέντευξή του, εκτίμησε ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κόμμα του να είναι "η δύναμη που θα κρατά το τραινάκι στις γραμμές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης