Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Όταν μπουκώνει ο καπιταλισμός από τα κέρδη μετά έρχεται η κρίση – Το είδαμε στην Κίνα και τις ΗΠΑ

Κουτσούμπας: Όταν μπουκώνει ο καπιταλισμός από τα κέρδη μετά έρχεται η κρίση – Το είδαμε στην Κίνα και τις ΗΠΑ
«Ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων είπε στη Merkel να πάρει 500.000 μετανάστες στη Γερμανία κι εκείνη άφησε στην άκρη το Δουβλίνο και τις δεσμεύσεις της ΕΕ
Σίγουρος ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα υπάρξει κυβέρνηση, αλλά όχι προς όφελος του λαού παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε στην ΕΡΤ.
«Σήμερα υπάρχει αντικειμενική βάση για κυβέρνηση ευρύτερου συνασπισμού.
Θα έλεγα και μεγάλου συνασπισμού, όπως έχουμε συνηθίσει να τον ονομάζουμε, ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Οπωσδήποτε θα έχουμε κυβέρνηση στις 21 του Σεπτέμβρη, είτε με μεγάλο συνασπισμό, είτε με μικρότερο.
Άρα λοιπόν αυτό πρέπει να εκτιμήσει ο ελληνικός λαός, για το που θα δώσει την ψήφο του. Να μην ανησυχεί δηλαδή αν θα γίνει κυβέρνηση.
Η εκτίμησή μας είναι ότι δεν πρόκειται να πάμε σύντομα σε εκλογές.
Αυτό είναι και θέληση των πολιτικών κομμάτων, αυτών που ενδιαφέρονται να καθίσουν σε κυβερνητική καρέκλα και βασικών τμημάτων του συνόλου θα έλεγα της αστικής τάξης της χώρας μας, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, θέληση και της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ.
Τα δισέγγονα μας θα πληρώνουν γι αυτά που ψηφίσανε οι κύριοι, πριν ένα μήνα, τον Αύγουστο και οι προηγούμενοι με τα άλλα δυο μνημόνια που έχουμε στην πλάτη μας.
Και ακόμα δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει αυτή η κατάσταση, δηλαδή οι δυσκολίες, αυτός ο Γολγοθάς που βιώνει ο λαός μας καθημερινά.
Και δεν ξέρουμε ακόμα αν θα ανοίξει έστω και μια πόρτα, μια μικρή ανάκαμψη στοιχειωδώς, που δεν υπάρχει περίπτωση κατά την εκτίμηση μας στο άμεσο μέλλον, τι είναι;
Μιλάνε, όχι για πέντε χρόνια δυσκολιών ή και για δέκα, αν θέλετε. Μιλάνε για δεκαετίες που θα βιώνουμε αυτό το πράγμα και θα είναι μόνιμα τα υποζύγια».
Ο Κουτσούμπας υποστήριξε, εξάλλου, ότι η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια και οφείλεται στις παθογένειες του καπιταλισμού.
«Έχουμε την Κίνα που από ρυθμούς που πλησίαζαν το 10% και έχει πέσει στο 7,5%, έχει επιβραδυνθεί στο 6,3%.
Και για τα μεγέθη της είναι μεγάλο, αυτό.
Μπορεί να είναι ακόμα μεγάλοι οι ρυθμοί ανάπτυξης, αλλά όμως μια τέτοια οικονομία επίσης κινδυνεύει σε μια πορεία.
Και είναι αντικειμενικό να υπάρξει. Οι ΗΠΑ είναι επίσης κάπου στο 1,5 -2%, άρα υπάρχει πρόβλημα.
 Οι ίδιοι βλέπουν βάθεμα της κρίσης. Αυτό οφείλεται λέμε εμείς - και έτσι είναι - στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.
Διότι όταν μπουκώνει ο καπιταλισμός από κέρδη, μετά την αναζωογόνηση και την ανάπτυξη, έτσι μοιραία νομοτελειακά έρχεται η κρίση και η ύφεση. Άρα αυτά είναι τα αδιέξοδα, αυτές είναι οι θυσίες για το λαό».
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο μεταναστευτικό για να δείξει ότι ουσιαστικά την εξουσία έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
«Μου λέτε συνήθως εσείς οι δημοσιογράφοι, αλλά έτσι είναι, τι να κάνουμε, ιμπεριαλιστική δύναμη είναι, ιμπεριαλισμός είναι.
Για να αλλάξει αυτή η Ένωση των καπιταλιστών, των καπιταλιστικών κρατών σε όφελος των λαών πρέπει να ανατραπεί ριζικά.
Όπως στην Ελλάδα με αποδέσμευση, με λαϊκή εξουσία, με κοινωνικοποιημένη οικονομία, έτσι και στη Γαλλία, και στην Γερμανία, κ.α. είναι ζητήματα των λαών εκεί να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση.
Η ΕΕ όπως και οποιαδήποτε τέτοια καπιταλιστική συμμαχία δεν αλλάζει από τα πάνω, ούτε από τα κόμματα που την απαρτίζουν, ούτε από την εξουσία που την έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Αυτοί καθορίζουν τι γίνεται.
Είδατε, είπε ο Πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων στην κ. Μέρκελ να αφήσει 500.000 πρόσφυγες να έρθουν μέσα στη Γερμανία και η Μέρκελ άφησε στην άκρη και το Δουβλίνο και όλες τις δεσμεύσεις της ΕΕ που δεν μας άφηναν εμάς μέχρι τα τώρα να το κάνουμε και τους δέχτηκε.
Γιατί λέει «τώρα χρειαζόμαστε τόσο εργατικό δυναμικό, θα τους απορροφήσουμε», φυσικά με χαμηλά μεροκάματα για να ρίξουν και των υπολοίπων και βεβαίως για να τους εκμεταλλεύονται και για να αναπτυχθεί η παραγωγή των κερδών των καπιταλιστών της Γερμανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης