Πολιτική

Λαφαζάνης: Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν υποστήριξε την πρωτοβουλία της Αργεντινής για τα υπερχρεωμένα κράτη

Λαφαζάνης: Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν υποστήριξε την πρωτοβουλία της Αργεντινής για τα υπερχρεωμένα κράτη
Συντάχθηκε με την απαράδεκτη θέση της ΕΕ να απέχει από την ψηφοφορία και ουσιαστικά με τους διεθνείς τοκογλύφους κόντρα στα συμφέροντα της χώρας
Την πρεσβεία της Αργεντινής επισκέφτηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνοδευόμενος από τον Κώστα Ήσυχο και την Αγλαϊα Κυρίτση.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας μίλησε με Αργεντινούς διπλωμάτες και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον νέο διεθνή κανόνα που ψηφίστηκε στον ΟΗΕ για τα δικαιώματα και την κυριαρχία των υπερχρεωμένων κρατών.
«Εκφράσαμε τις θερμές ευχαριστίες της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και όλου του ελληνικού λαού, για την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Αργεντινή να φέρει για ψήφιση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ένα νέο διεθνές πλαίσιο που προστατεύει τα δικαιώματα και την κυριαρχία των υπερχρεωμένων χωρών, είναι ευτυχές γεγονός ότι αυτό το νέο πλαίσιο ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και έγινε διεθνής κανόνας» ανέφερε ο Λαφαζάνης και μετά κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση.
Και ιδού ο λόγος.
«Θέλω να πω όμως ότι αυτήν την πρωτοβουλία της Αργεντινής δεν την υποστήριξε, δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση.
Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση συντάχθηκε με τη απαράδεκτη θέση της ΕΕ να απέχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ.
Η ελληνική κυβέρνηση κατ’ αυτόν τον τρόπο συντάχθηκε με τους διεθνείς τοκογλύφους και έβαλε μια πισώπλατη μαχαιριά στα συμφέροντα της χώρας, στην ίδια μας τη χώρα και στον ίδιο τον ελληνικό λαό, ο οποίος αυτήν την ώρα βιώνει το μεγάλο πρόβλημα του χρέους.
Και με πρόσχημα αυτό το χρέος έχει γίνει αποικία χρέους η Ελλάδα, ο τόπος μας.
Η ευθύνη, όμως, δεν ανήκει απλά και μόνο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της απαράδεκτης στάσης της Ελλάδας στην ψηφοφορία του ΟΗΕ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και η ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Δεν μπορούν να κάνουν αυτοί οι δύο συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου τον αδιάφορο ή τον ανήξερο γι’ αυτή τη θέση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, ανήκε στη στενή διαπραγματευτική ομάδα της παραιτηθείσας κυβέρνησης, ενώ ο Π. Μολυβιάτης ανήκει στη ΝΔ.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι που, αν δεν έδωσαν την εντολή για να τηρήσει αυτή τη στάση η υπηρεσιακή κυβέρνηση, κρυφτήκανε πίσω της, ολιγώρησαν ή ανέχθηκαν αυτή τη στάση και φτάσαμε σ’ αυτήν την απαράδεκτη κατάληξη:
Η υπερχρεωμένη Ελλάδα να ψηφίζει κατά των συμφερόντων της και να περιμένουμε να προασπίσουν τρίτες χώρες, όπως η Αργεντινή, τα δικά μας συμφέροντα για να μειώσουμε, να απομειώσουμε και να διαγράψουμε το χρέος, όπως είναι άλλωστε η θέση της Λαϊκής Ενότητας.
Δυστυχώς υπάρχει στη χώρα μας ένας εσωτερικός Δούρειος Ίππος που δεν την αφήνει να ανασάνει, που δεν την αφήνει να σταθεί όρθια.
Η Λαϊκή Ενότητα θα γκρεμίσει αυτό το τείχος.
Η Λαϊκή Ενότητα θα αποκαταστήσει τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη χώρα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης