Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση με τον Τσίπρα είχε η αντιπρόεδρος της ευρω-ομάδας των Πρασίνων Ska Keller

Συνάντηση με τον Τσίπρα είχε η αντιπρόεδρος της ευρω-ομάδας των Πρασίνων Ska Keller
Συζήτησαν για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, την κοινωνική και πράσινη οικονομία με την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Πριν από σχεδόν ένα χρόνο ήταν αντίπαλοι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και η Ska Keller χαράσσουν μία κοινή πορεία.
Η αντιπρόεδρος της ευρω-ομάδας των Πρασίνων / Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία βρίσκεται στην Αθήνα για τη στήριξη των Οικολόγων και της συμμαχίας τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και συναντήθηκε και με τον πρώην πρωθυπουργό.
Τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν η μετεγκατάσταση των προσφύγων, ή καλύτερη οργάνωση της πρώτης υποδοχής στα ελληνικά νησιά και η βελτίωση του συντονισμού με τις ευρωπαϊκές αρχές.
Επίσης συζητήθηκε η σημασία της συνεργασίας της αριστεράς και οικολογίας όπου δόθηκε έμφασή στην κοινωνική και στην πράσινη οικονομία όπως στην προώθηση των ΑΠΕ (ανανεώσιμων πηγών ενέργειας), την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και την προστασία του περιβάλλοντος.
Νωρίτερα το πρωί στις 10:30, η Ska Keller παραβρέθηκε σε ημερίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με θέμα την «Παραγωγική Ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα» και απεύθυνε χαιρετισμό, ενώ στις 14:00 επισκέφθηκε το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στον Ελαιώνα.
Η Πράσινη Ευρωβουλευτής συνεχίζει τις συναντήσεις της στην Αθήνα με εκπροσώπους και υποψηφίους των Οικολόγων Πράσινων, ενώ το Σάββατο 12/9 στις 12.00 μαζί με τον ομόλογό της  Ernest Urtasun (Iniciativa per Catalunya-Verds, Καταλωνία) θα συμμετάσχουν σε ένα “Πράσινο” Προεκλογικό Debate στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων, Αθήνα).
Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων και τη συζήτηση θα συντονίζουν ο Γιώργος Καραμέρος, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών και η Ζωή Βροντίση, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.
"ΑΦΕΤΗΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ"
Μετά την ολοκλήρωση, εξάλλου, της συνάντησής τους, ο Τσίπρας και η Keller προχώρησαν σε μία κοινή δήλωση για την οικονομία, τους πρόσφυγες και το περιβάλλον.
«Η Ελλάδα και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις, για τις οποίες χρειάζεται μια βιώσιμη, κοινωνικά δίκαιη και προοδευτική απάντηση.
Τα επίπεδα ανεργίας, ειδικά για τους νέους ανθρώπους, είναι απαράδεκτα.
Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι το σημείο εκκίνησης ενός αγώνα για μια πιο κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη οικονομία που σέβεται τους ανθρώπους και τη φύση, και άρα να πρωτοστατήσει σε ένα κοινωνικό-περιβαλλοντικό μετασχηματισμό της οικονομίας».
Οι πρόσφυγες δραπετεύουν από πόλεμο και διώξεις.
Αν η Ευρώπη θέλει να είναι συνεπής με τις ιδρυτικές αξίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη, θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι πρόσφυγες βρίσκουν ένα ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη και δίκαιη αντιμετώπιση.
Για το σκοπό αυτό, χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να χειριστεί αυτό το ζήτημα μόνη της.
Απαιτούνται αυξημένες προσπάθειες για τη στέγαση των προσφύγων, ειδικά στα νησιά, όπως επίσης για τη μεταφορά των προσφύγων στην ηπειρωτική  χώρα, ενώ κάνουμε επίσης έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη να μοιραστούν αυτή την ευθύνη με πνεύμα αλληλεγγύης.
 Η Ελλάδα έχει μεγάλο δυναμικό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, που θέλουμε να αξιοποιηθεί.
Αυτό θα είναι μια σημαντική συμβολή ενόψει της Διάσκεψης του Παρισιού για το κλίμα.
Πιστεύουμε επίσης ότι είναι εξαιρετική ευκαιρία να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η ρύπανση, ειδικά γιατί οι φτωχότερες κοινωνίες υποφέρουν περισσότερο από την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Η περιβαλλοντική πολιτική είναι ταυτόχρονα κοινωνική πολιτική.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης