Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η δραχμή οδηγεί στη χρεοκοπία - Η Ρωσία δεν θα μας δώσει χρήματα, δίχως σκληρά μέτρα

Κουτσούμπας: Η δραχμή οδηγεί στη χρεοκοπία - Η Ρωσία δεν θα μας δώσει χρήματα, δίχως σκληρά μέτρα
«Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας οδηγεί σε διέξοδο, θα επιβάλει νέα σκληρά μέτρα για μεγάλο χρονικό διάστημα»
Η πρόταση μας για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι σαφώς καλύτερη από την πρόταση του κ. Λαφαζάνη, υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 20η Σεπτεμβρίου.
«Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας οδηγεί σε διέξοδο, θα επιβάλει νέα, σκληρά μέτρα για μεγάλο χρονικό διάστημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, εκτιμώντας ότι μπορούμε να διαγράψουμε και μονομερώς το χρέος και να αναπτύξουμε την οικονομία.
«Μπορούμε να έχουμε όλοι δουλειά» έσπευσε να επισημάνει.

Δημόσια Διοίκηση
Έχουμε μάθει να ζούμε σε έναν Δημόσιο τομέα που έχει σαπίσει, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι πρέπει να βλέπουμε όχι μόνο τον διεφθαρμένο, αλλά και τον διαφθορέα.
Πρέπει ο λαός, συνέχισε, να ελέγχει τον κρατικό τομέα μέσα από την παραγωγή, από τις συνελεύσεις, μέσα από μορφές πραγματικής λαϊκής εξουσίας.
«Αν δούμε τα νοσοκομεία, είναι τεράστιες οι ελλείψεις. Το ίδιο και στα σχολεία. Δεν χρειάζεται να αναπληρωθούν αυτά τα κενά;» διερωτήθηκε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Παιδεία – Υγεία
Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, το ΚΚΕ ψήφισε όχι σε όλα τα προαπαιτούμενα, άρα και στον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.
Και πάλι πλήττεται η λαϊκή οικογένεια, κατήγγειλε, προσθέτοντας ότι με την κατάσταση που επικρατεί στην παιδεία, πολλοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια.
«Πρέπει να καταργηθεί, είναι άδικο μέτρο» επανέλαβε.
Με τον κ. Λαφαζάνη έχουμε πολλές διαφορές, η άποψη του κόμματός του δεν οδηγεί σε μία νέα κοινωνία όπου την εξουσία θα την έχει ο λαός, απάντησε, σε σχετική ερώτηση.

Μεταναστευτική πολιτική – Προσφυγικό
Ο κ. Κουτσούμπας υπερθεμάτισε ότι θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν στις χώρες προορισμού τους.
Σκέφτομαι να κάνω παρέμβαση, ώστε η Κομισιόν να αναλάβει με πτήσεις τσάρτερ τη μεταφορά των ανθρώπων αυτών, συνέχισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.
«Θα γίνει έτσι και πιο εύκολα η καταγραφή. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα» επανέλαβε.
Σχετικά με τη δυνατότητα ένταξης των μεταναστών στο εργατικό δυναμικό της Ελλάδας, απάντησε ότι η πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων ζήτησε από την κ. Μέρκελ να ανοίξουν τα σύνορα, για να δουλέψουν για τους Γερμανούς βιομηχάνους.
«Έ, όχι κι έτσι», έσπευσε να σχολιάσει.

Εξωτερική πολιτική - Άμυνα
Όσο είμαστε στο ΝΑΤΟ, μόνο δυστυχία στα εθνικά θέματα έχουμε δει, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, φέρνοντας ως παράδειγμα το Κυπριακό, τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, την αμφισβήτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, τη συμμετοχή μας σε ασκήσεις.
Σε αυτή τη συμμαχία δεν έχουμε τίποτα καλό να δούμε, επανέλαβε. Όσον αφορά τους τζιχαντιστές, έκανε λόγο για ένα σοβαρό κίνδυνο, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Δεν μπορούν όμως να αντιμετωπιστούν από εκείνους που τους δημιούργησαν, κατέστησε σαφές.
Σχετικά με τη Ρωσία, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μεγάλη ιμπεριαλιστική δύναμη.
«Είναι αυταπάτη να λέμε ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα χωρίς ανταλλάγματα» υπερθεμάτισε.

Ελεύθερη ερώτηση
Ερωτηθείς για την απόφαση του κ. Γλέζου να συμπορευτεί με τον κ. Λαφαζάνη, ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε ότι το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς είναι ένα σύμβολο.
«Από εκεί και πέρα οι πολιτικές επιλογές κρίνονται» πρόσθεσε.
Σχετικά με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, επανέλαβε την αντίθεσή του στο ευρωπαϊκό νόμισμα, συμπληρώνοντας ότι «η δραχμή επίσης οδηγεί στη χρεοκοπία».

Ελεύθερη τοποθέτηση
Ο ελληνικός λαός τα δοκίμασε όλα, όλες τις συγκυβερνήσεις, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
«Μαζί ψήφισαν όλα τα μνημόνια» συνέχισε, εκτιμώντας ότι ο λαός πρέπει να σκεφτεί ότι υπάρχει μία άλλη λύση.
Η λύση, εξήγησε, είναι αυτή που προτείνει το ΚΚΕ.
«Απευθύνομαι σε όσους μας ακούνε. Υπάρχουν ανάγκες σε υποδομές, αλλά και χιλιάδες άνεργοι μηχανικοί» συμπλήρωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Επίλογος
Καταλήγοντας, ο κ. Κουτσούμπας απευθύνθηκε στους εργαζόμενους, τους νέους και όσους έφυγαν από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Τους καλούμε να μην επιστρέψουν στο παλιό και να στηρίξουν το ΚΚΕ» εξήγησε, εκτιμώντας ότι «την επόμενη ημέρα θα υπάρχει κυβέρνηση των μνημονίων, αντιλαϊκή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης