Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα τρία διλήμματα του Αλέξη Τσίπρα στο σημερινό debate – Ποιοι είναι οι δύο βασικοί του αντίπαλοι

Τα τρία διλήμματα του Αλέξη Τσίπρα στο σημερινό debate – Ποιοι είναι οι δύο βασικοί του αντίπαλοι
Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει την πόλωση προς όφελος της συσπείρωσης των ψηφοφόρων
Με τρία διλήμματα θα παρουσιαστεί στο debate των αρχηγών απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον ίδιο και το επιτελείο του να γνωρίζουν καλά πως θα είναι… ένας εναντίον όλων.
Το πρώτο δίλημμα για το οποίο θα επιχειρηματολογήσει σε κάθε ευκαιρία μέσα από τις απαντήσεις του είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει το νέο και βγάζει τη χώρα από τους μηχανισμούς και τις πρακτικές του παλιού και του φθαρμένου που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας και τα μνημόνια.
Το δεύτερο δίλημμα – επιχείρημα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν εξαρτήσεις από συμφέροντα και πως ο λαός πρέπει να τους δώσει την ευκαιρία της αυτοδυναμίας για να προχωρήσουν στην ανασυγκρότηση του τόπου, σπάζοντας το φαύλο κύκλο των συμφερόντων και της διαπλοκής.
Μάλιστα ο ίδιος και οι επιτελείς του έχουν αποφασίσει, δοθείσης της ευκαιρίας, ο Αλέξης Τσίπρας να επαναλάβει ότι τα σενάρια του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού και της κυβέρνησης εθνικής ενότητας εξυφαίνονται από τη διαπλοκή, η οποία δεν θέλει να χάσει τα προνόμιά της από μια αυτοδύναμη και αποφασισμένη να συγκρουστεί μαζί της κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο δίλημμα – επιχείρημα στο οποίο επενδύει ο Αλέξης Τσίπρας για να κερδίσει τις εντυπώσεις της τηλεμαχίας είναι ότι ο ίδιο και το κόμμα του είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαπραγματευθεί το χρέος και μια σειρά από αλλά ζητήματα, τα οποία όπως θα πει είναι «οι 5 γκρίζες ζώνες της διαπραγμάτευσης».
Δυο θα είναι οι βασικοί αντίπαλοί του στο αποψινό debate.
Ο πρώην σύντροφός του και πρόεδρος πλέον της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τα πυρά του οποίου αναμένεται να είναι εύστοχα και να βρίσκουν στόχο.
Ως εκ τούτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ακολουθήσει την τακτική της αποδόμησης των θέσεων του κόμματος και αν χρειαστεί, ακόμα και των προσώπων που το απαρτίζουν.
Αιχμή της ρητορικής και της επιχειρηματολογίας του Αλέξη Τσίπρα κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα είναι η ρητορική για έξοδο από την ευρωζώνη που προτείνει, για την οποία θα επαναλάβει πως θα ήταν η απόλυτη καταστροφή για τη χώρα.
Δεύτερος βασικός αντίπαλος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος αναμένεται να προτάξει τη λύση του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού για να κυβερνηθεί η χώρα και να βγει σύντομα από τα δεινά τα οποία έφερε η εξάμηνη διακυβέρνηση τους ΣΥΡΙΖΑ.
Εκεί θα υπάρξει ένα έντονο δίπολο και οι τόνοι θα ανέβουν καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει την πόλωση προς όφελος της συσπείρωσης των ψηφοφόρων και ιδίως των αναποφάσιστων που ταλανίζονται ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα και εν πολλοίς θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα και ίσως και την οριακή αυτοδυναμία.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης