Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κρύβονται πίσω από ένα δήθεν νομικό θέμα και δεν προβάλλουν τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κρύβονται πίσω από ένα δήθεν νομικό θέμα και δεν προβάλλουν τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι των ιδιωτικών καναλιών – ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σχεδόν μονοπωλούν τον τηλεοπτικό χρόνο
Τηλεοπτικό αποκλεισμό της, όπως και των άλλων μη κοινοβουλευτικών κομμάτων, κατήγγειλε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Με ανακοίνωσή του το κόμμα της κοινοβουλευτικής αριστεράς αναφέρει ότι ποτέ ο τηλεοπτικός χρόνος δεν μοιραζόταν ισότιμα πριν από εκλογές, αλλά σημειώνει ότι αυτό που γίνεται φέτος δεν έχει προηγούμενο.
«Με ευθύνη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, και κυρίως του κ. Μανιτάκη και του κ. Μορώνη, μέχρι στιγμής έχει εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που αφορά την προβολή μόνο των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Κρύβονται πίσω από ένα δήθεν νομικό θέμα (την ανακήρυξη συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο) για να μη βγάλουν την Υπουργική Απόφαση που μοιράζει το χρόνο των μη κοινοβουλευτικών κομμάτων πριν από τις αρχές της επόμενης βδομάδας!
Ενώ λοιπόν η προεκλογική περίοδος τυπικά ήταν 3 εβδομάδες, τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν ούτε τις θέσεις ούτε τα σποτ της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-ανένταχτων αγωνιστών-τριών της αριστεράς, με τη «δικαιολογία» ότι δεν έχει βγει ακόμη η σχετική Απόφαση (λες και δεν τους αναγκάζει το ίδιο το Σύνταγμα!).
Και βέβαια, όταν θα βγει η Υπουργική Απόφαση μερικές μέρες πριν τις εκλογές, η δικαιολογία τους θα είναι ότι "τώρα είναι αργά, έχουμε κλείσει τα πάνελ".
Ακόμα και σε αυτή την ανάπηρη δημοκρατία, ως τώρα τηρούνταν στοιχειωδώς τουλάχιστον κάποια προσχήματα.
Προφανώς ποτέ δεν μοιραζόταν ο χρόνος ισότιμα, προφανώς ποτέ τα μέσα που διαθέτουν τα κόμματα με αφανείς πηγές χρηματοδότησης, που πληρώνουν διαφημιστικές καμπάνιες εκατομμυρίων ευρώ, δεν μπορούσαν να τα συναγωνιστούν οι συνδυασμοί που βασίζονται μόνο στις εισφορές των μελών τους, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή το ΕΕΚ.
Όμως, έστω τα με μεράκι και χωρίς επαγγελματισμό σποτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ μπορούσαν να παιχτούν.
Σε αυτές τις εκλογές, δεν ισχύει ούτε και αυτό.
Η υπηρεσιακή κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι των ιδιωτικών καναλιών που δεν θέλουν να "λερώνουν" τα πάνελ τους, και βέβαια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που σχεδόν μονοπωλούν τον τηλεοπτικό χρόνο.
Πρόκειται για ευθεία προσβολή στη δημοκρατία και το Σύνταγμα.
Καταγγέλλουμε τις ενέργειες της υπηρεσιακής κυβέρνησης, και ιδίως των αρμόδιων Υπουργών Τύπου και Εσωτερικών.
Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν την σκόπιμη κωλυσιεργία και να πάρουν άμεσα θέση για το ζήτημα, ζητώντας να βγει άμεσα η απόφαση.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι σαφές ότι κανείς τους δεν ενδιαφέρεται ούτε καν για την επίφαση δημοκρατίας. Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να διαμαρτυρηθεί για το θέμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης