Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Συνεργασία μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ – Στη συμφωνία δεν υπάρχει απώλεια εθνικής κυριαρχίας

Καμμένος: Συνεργασία μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ – Στη συμφωνία δεν υπάρχει απώλεια εθνικής κυριαρχίας
Ο λαός καλείται να αποφασίσει ποιος θέλει να διαχειριστεί το πρόγραμμα – Η κυβέρνηση που διαπραγματεύτηκε ή, ο Βενιζέλος, ο Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι
Από τον Βόλο στη Λάρισα βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος παραχωρώντας μία ακόμα συνέντευξη τύπου και καθησυχάζοντας μεταξύ άλλων τους αγρότες.
«Η πίεση που δέχτηκε η κυβέρνηση στα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την αγροτική ανάπτυξη ήταν τεράστια και μετά λύπης μου βλέπω ότι δυστυχώς από την αντιπολίτευση κυκλοφορούν κάποια σενάρια, μέσω των οποίων προσπαθούν να εκφοβίσουν τους αγρότες, ιδιαίτερα στο θέμα της φορολογίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συμπλήρωσε.
«Θέλω, λοιπόν, με απόλυτη σαφήνεια - και θα εξηγήσω ακριβώς γιατί - να πω στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα.
Οι πραγματικοί αγρότες, οι πραγματικοί κτηνοτρόφοι, εκείνοι που ζουν από την πρωτογενή παραγωγή, όχι απλώς δεν θα φορολογηθούν, αλλά θα ελαφρυνθούν οι υποχρεώσεις τους προς το κράτος, γιατί με τις δυνατότητες που δίνονται με τη νέα συμφωνία να περνούν τα έξοδά τους και το κόστος της παραγωγής τους στη φορολόγησή τους, μπορούν όχι μόνο να μην πληρώσουν φόρο, αλλά τελικά να έχουν και αύξηση των εισοδημάτων τους».
Ο Καμμένος στάθηκε και σε κάποιες δράσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βοήθησαν τους κτηνοτρόφους να αντιμετωπίσουν ορισμένα μεγάλα προβλήματα.
«Πλήρωσαν πολύ ακριβά οι κτηνοτρόφοι τον αφθώδη πυρετό. Πάρα πολύ ακριβά. Και το πλήρωσαν ακριβά, διότι η κυβέρνηση τότε, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να μην πάρουν εμβόλια.
Πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε το ίδιο θέμα στον Έβρο.
Είχαμε δηλαδή την οζώδη δερματίτιδα, μια ασθένεια η οποία θα μπορούσε να είχε σκοτώσει όλο τον ζωικό πληθυσμό.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, κατάφερε μέσα σε τέσσερις ημέρες, να αποκτήσουμε εμβόλια, τα οποία και έγιναν στα ζώα και έτσι σταματήσαμε το φαινόμενο αυτό της οζώδους δερματίτιδας που θα μπορούσε να είχε απλωθεί σε όλη της Ελλάδα».
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ μίλησε για τις εκλογές, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει και πάλι την απερχόμενη κυβέρνηση.
«Οι εκλογές αυτές είναι εκλογές που γίνονται πάρα πολύ σύντομα - μέσα σε λίγες ημέρες - και θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Θέλω να καταλάβουν οι πολίτες την απόφαση την οποία πήραμε εκείνη τη νύχτα στις Βρυξέλλες, όταν αποφασίσαμε να υπογράψουμε τη συμφωνία. Ήταν μια απόφαση πάρα πολύ δύσκολη.
Μια απόφαση που αν δεν την είχαμε λάβει εκείνο το βράδυ, οι ΑΝΕΛ θα είχαμε πολιτικά οφέλη. Θα ήμασταν οι «ήρωες» της υποθέσεως.
Αλλά προτιμήσαμε να πυροβολήσουμε τα πόδια μας, παρά να πυροβολήσουμε τη χώρα.
Θέλω να κάνω ξεκάθαρο στους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ ότι εμείς δεν υποκύψαμε στα μνημόνια.
Εκείνο που αντιληφθήκαμε με τον πρωθυπουργό, από την πρώτη στιγμή, ήταν ότι αυτό είχε ένα σκοπό. Δεν είχε οικονομικό σκοπό.
Είχε σκοπό εκείνη τη νύχτα να αποκλειστεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε το σύνολο των τριών εκατομμυρίων μεταναστών που έρχονται από τη Συρία και βρίσκονται στα παράλια της Τουρκίας να μην περάσουν στην κεντρική Ευρώπη.
Τα βασικά σημεία τα οποία θέλω να γίνουν αντιληπτά από τους πολίτες είναι ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχει αγγλικό δίκαιο, δηλαδή απώλεια εθνικής κυριαρχίας
Εδώ, πλέον, καλείται ο ελληνικός λαός στις 20 του μηνός να αποφασίσει ποιος θέλει να διαχειριστεί αυτό το πρόγραμμα.
Θέλει να το διαχειριστεί μία κυβέρνηση η οποία διαπραγματεύτηκε σκληρά και κατάφερε τουλάχιστον να περάσει τα βασικά που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό;
Ή να γυρίσουμε πίσω και να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι γνωστοί διεκπεραιωτές της εξουσίας, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι».
Μετά από όλα αυτά ήταν επόμενο ο Καμμένος να υποστηρίξει ότι οι ΑΝΕΛ θα συνεργαστούν μετεκλογικά μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απεδέχθη στη διάρκεια των επτά μηνών που κυβερνήσαμε μαζί, τις προϋποθέσεις τις οποίες θέσαμε από την πρώτη στιγμή, στα περισσότερα θέματα» εξήγησε τον λόγο και συμπλήρωσε.
«Εκεί που διαφωνήσαμε, καταψηφίσαμε. Ενδεικτικά σας λέω το θέμα του τζαμιού και το θέμα της ιθαγένειας.
Συνεργασία, λοιπόν, ναι με τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεργασία πιθανώς και με δυνάμεις που θα προκύψουν μετά τις εκλογές και δεν θα έχουν συμπεριλάβει μέσα στους κόλπους τους αυτούς που αποτελούν όνειδος για την Ελλάδα».
Ο πρόεδρος τον ΑΝΕΛ δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική όπως για τον ΕΝΦΙΑ, ενώ διευκρίνισε για τον Χαϊκάλη πως αν και τον πιστεύει δεν τον συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια για να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά.
«Θεωρώ εντελώς άδικους κάποιους φόρους.
Ο ΕΝΦΙΑ είναι έγκλημα δεν μπορέσαμε να τον αποφύγουμε, τον παλέψαμε πάρα πολύ.
Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα και θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε έναν τρόπο αυτός ο άδικος φόρος επί μίας ακίνητης περιουσίας ο οποίος δεν έχει εισόδημα να φύγει.
Θεωρώ ότι στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και μια ηθική.
Τον Χαϊκάλη τον έβγαλα από τα ψηφοδέλτια παρότι είμαι βέβαιος ότι δεν είχε δόλο, ούτε μέχρι τώρα είχε κάνει κάτι προκειμένου να κρύψει χρήματα.
 Πέντε χιλιάδες είχε ο λογαριασμός και ήταν ακίνητος από το 2011, αλλά η Επιτροπή του πόθεν έσχες δεν απεφάνθη αν θα έπρεπε να το δηλώσει ή όχι.
Προτίμησα να τον βγάλω από τα ψηφοδέλτια και ξέρω ότι τον αδίκησα, αλλά δεν μπορεί στην πολιτική να υπάρχουν σκιές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης