Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκλειστικό - Το τελικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Το παρασκήνιο της πρώτης θέσης...

Αποκλειστικό - Το τελικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Το παρασκήνιο της πρώτης θέσης...
Το παρασκήνιο της πρώτης θέσης, ο πανεπιστημιακός και η νεαρή δικηγόρος - Τρέξιμο για ένα ευρώ...
Κλείδωσαν τα τελικά ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ένα ζωηρό παρασκήνιο, που διεξήχθη στην Κεντρική Επιτροπή, ειδικά για το πρόσωπο, που θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου, αλλά και για κάποιους Πανεπιστημιακούς.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τίθεται τελικά ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, με τον πρόεδρο του κόμματος και το επιτελείο του να έχει προτείνει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, πρόταση που προσέκρουσε στις σφοδρές αντιδράσεις μελών της Κεντρικής Επιτροπής.
Στο ψηφοδέλτιο τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Θεανώ Φωτίου, τη τρίτη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, τη τέταρτη θέση, η πρώην υπουργός για θέματα Μετανάστευσης, κα Τασία Χριστοδουλοπούλου και την πέμπτη θέση ο Πανεπιστημιακός, κ. Κώστας Γαβρόγλου, πρόσωπο για το οποίο υπήρξαν αρκετές ενστάσεις.
Στο Επικρατείας βρίσκονται, επίσης, ο κ. Πάνος Τριγάζης, παλιό στέλεχος του Συνασπισμού και μέλος του τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ στη τελευταία, τιμητική θέση τοποθετείται ο κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τοποθετείται, επίσης, η Έφη Αξιόγλου, νεαρή νομικός, συνεργάτης του κ. Κατρούγκαλου, που συμμετείχε στη διαπραγμάτευση και στη σύνταξη των νομικών κειμένων της συμφωνίας.

Από τον Ευκλείδη στον Δραγασάκη - Γιατί αντικαταστάθηκε ο Τσακαλώτος από τον Δραγασάκη 

Ο Αλέξης Τσίπρας και η επιτροπή κατάρτισης των ψηφοδελτίων επέμειναν πως ο κ. Τσακαλώτος είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, ιδιαίτερα συμπαθής στην κοινωνία και σηματοδοτεί την μάχη της διαπραγμάτευσης.
Επιπλέον, στο σκεπτικό της επιλογής ήταν οι γέφυρες στην Κίνηση των 53, η οποία έχει διασπαστεί, καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών προέρχεται από τη συγκεκριμένη τάση.
Ωστόσο, πολλά μέλη του κομματικού οργάνου αντέδρασαν για τις εσωκομματικές καταβολές του κ. Τσακαλώτου, καθώς υποστήριζαν πως η Κίνηση των 53 «άδειασε» την κυβερνητική προσπάθεια και δεν υποστήριξε σθεναρά τη συμφωνία.
Άλλα μέλη του κομματικού οργάνου επέμεναν πως επικεφαλής στο Επικρατείας δεν μπορεί να τεθεί ένα πρόσωπο, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τη συμφωνία.
Οι προεδρικοί αντιπρότειναν τον Γιάννη Δραγασάκη, για τον οποίο επέμειναν ως δεύτερη εναλλακτική, από την οποία δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.
Ενδεικτικό των ζυμώσεων είναι πως οι λίστες με τα ψηφοδέλτια κλείδωσαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τρέχαν και δεν φτάναν νυχτιάτικα

Τη τελευταία στιγμή έτρεχαν κομματικά στελέχη της Κουμουνδούρου, προκειμένου να μην ακυρωθεί μία σημαντική υποψηφιότητα, λόγω τεχνικού λάθους.
Ο συγκεκριμένος υποψήφιος κατέβαλε ως παράβολο, για να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, το ποσό των 145 ευρώ, με το νόμο να ορίζει το ποσό στα 146,67 ευρώ.
Την τελευταία στιγμή πρόλαβαν στη Κουμουνδούρου, μόλις είδαν το λάθος, να «σώσουν» την υποψηφιότητα, με υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος στις 11:30 το βράδυ να «τρέχει» για 1 ευρώ.

Δ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης