Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Υπάρχει εναλλακτική λύση, διέξοδος προς όφελος του λαού- Έχουμε σχέδιο που ξεκινάει από σήμερα

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Υπάρχει εναλλακτική λύση, διέξοδος προς όφελος του λαού- Έχουμε σχέδιο που ξεκινάει από σήμερα
"Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει μεγαλύτερη πείρα"
«Με δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού, ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής», ανέφερε  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο νομό Βοιωτίας.
Μάλιστα, κάλεσε «ολόκληρες οικογένειες να πάνε στην κάλπη, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και να το ρίξουν σ’ αυτή την κάλπη.
Ειδικά στη Λιβαδειά, στη Θήβα, σε όλες τις πόλεις, κωμοπόλεις και τα χωριά του νομού μας, σε κάθε πόλη και χωριό, για να βγει αυτή τη φορά βουλευτής του ΚΚΕ από τη Βοιωτία.
Αυτή τη φορά έχουμε αυτή τη δυνατότητα.
Ας μη χαρίσουμε τον τρίτο βουλευτή σε κανέναν απ’ τους άλλους, ούτε στο παλιό ΠΑΣΟΚ, ούτε στο γνωστό κόμμα του Λαφαζάνη, που δοκιμάστηκε κι αυτός, ούτε στο ΠΟΤΑΜΙ, ούτε σε κανένα άλλο απ’ τα κόμματα του συστήματος, τα κόμματα του κατεστημένου που ετοιμάζονται να δώσουν χέρι, για να γίνει ακόμα πιο βαθιά η κρίση, η φτώχεια, η εκμετάλλευση για το λαό μας».
Όπως είπε, «λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό, για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή: Να επιλέξει ποιος θα υλοποιήσει το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο».
Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «στο χέρι μας είναι τις επόμενες εβδομάδες να αχρηστεύσουμε, μία προς μία, τις παγίδες που στήνουν».
Υπογράμμισε δε, ότι «σήμερα ο ελληνικός λαός έχει μεγαλύτερη πείρα.
Αυτές τις δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές τον καλούμε να σκεφτεί και να ψηφίσει, με βάση αυτή την πείρα, παλιότερη και πρόσφατη».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως αποδείχτηκαν λόγια του αέρα τα συνθήματα και οι υποσχέσεις περί τιμωρίας της διαφθοράς, περί τέλους της ρουσφετολογίας και άλλα.
Για το μεταναστευτικό, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι επιλογές των άλλων κομμάτων».
Όπως είπε, «μπορούμε με δυνατό το ΚΚΕ:
- Να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό.
- Να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες – μνημόνια.
- Να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους: την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του.
Με δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού, ανοίγουμε το δρόμο της ανατροπής».
Ακόμη, ανέφερε πως υπάρχει εναλλακτική λύση, διέξοδος προς όφελος του λαού. «Έχουμε σχέδιο που ξεκινάει από σήμερα.
Αυτό το σχέδιο είναι η μόνη πραγματική εναλλακτική διέξοδος για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και αναπτύξει παραπέρα τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού.
Η Ελλάδα έχει δυνατότητες (βιομηχανία, αγροτική οικονομία, ορυκτός πλούτο, έμπειρο εργατικό επιστημονικό δυναμικό κλπ).
Μπορεί να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός.
Και να συνάψει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες.
Αυτές οι δυνατότητες δεν αξιοποιούνται εξαιτίας των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της υποταγής στο καπιταλιστικό κέρδος.
Είναι η μοναδική πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες παιδείας, υγείας, πρόνοιας.
Μια τέτοια πορεία ανατροπής δε θα είναι μοναχική κι αποκομμένη, όπως ισχυρίζονται όλα τ’ άλλα κόμματα που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό.
Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, θα εμπνεύσει κινήματα που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.
Μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά τη λαϊκή νίκη.
Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους και λέει ότι υπάρχει ελπίδα.
Η πρόταση του είναι η μοναδική ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες που υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.
Τόνισε δε, ότι «χρειάζεται τώρα, ένα πιο δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, στη βουλή και πάνω απ’ όλα στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, τις λαϊκές γειτονιές, την ύπαιθρο στα χωριά, τους χώρους νεολαίας.
Μαζί με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της οικονομίας και της εξουσίας για μια πραγματικά αληθινή εργατική λαϊκή κυριαρχία, εξουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης